UZ SVOJE NAJDRAŽE PESME: U groblju Mirogoj sahranjen gradonačlenik Zagreba, Milan Bandić!
Milan Bandić, Foto: Profimedia

tuga

UZ SVOJE NAJDRAŽE PESME: U groblju Mirogoj sahranjen gradonačlenik Zagreba, Milan Bandić!

U mimohodu kraj odra, na kojem je bio kovčeg prekriven crvenim ružama, od Bandića se oprostio veliki broj ljudi, među kojima i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i kolege iz gotovo svih gradova ex Jugoslavije

Objavljeno:

Na groblju Mirogoj danas je sahranjen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je sahranjen uz svoje najdraže pesme: Oci u oci, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvđenju klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj.

U mimohodu kraj odra, na kojem je bio kovčeg prekriven crvenim ružama, od Bandića se oprostio veliki broj ljudi, među kojima i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i kolege iz gotovo svih gradova ex Jugoslavije.

Sahrani nije prisustvovao srpski patrijarh Porfirije, koji je bio najavljen, a u međuvremenu je iz SPC saopšteno da je u preventivnoj izolaciji zbog kontakta sa korona zaraženo osobom.

Sahrani su prisustvovali predstavnici državnog vrha Hrvatske, politički lideri vlasti i opozicije, ali ne i predsednik Zoran Milanović, koji je juče izjavio da je šokiran Bandićevim odlaskom, kojeg je, kako je rekao, poznavao lično i blisko.

Bandić je u umro u 66. godini. Na mestu gradonačelnika Zagreba bio je u šestom mandatu, a tokom tih godina bio je osporavan i hvaljen.

Od bandića se prigodnim rečima oprostio premijer Andrej Plenković.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.