JADRAN SE NE VIDI OD MAGLE: Smena godišnjih doba izaziva netipične meteorološke prilike!
Magla, Foto: AP / Amel Emrić

magla

JADRAN SE NE VIDI OD MAGLE: Smena godišnjih doba izaziva netipične meteorološke prilike!

U Umagu užasno gusta magla

Objavljeno:

Početak smene godišnjiih doba i neuobičajeno toplo vreme za ovaj period godine na hrvatskom Jadranu je izazvao neke netipične meteorološke prilike poput morske magle, usled neuobičajenih temperaturnih razlika.

- Temperaturne razlike prošle noći, ali i jutros su zaista fascinantne. Zahvaljujući uticaju magle i fenske bure, samo na području grada Labina sinoć je temperaturna razlika iznosila 10-ak stepeni Celzijusa -napominju meteorolozi.

Na fejsbuk stranici Istrameta građani objavljuju fotografije koje svedoče neobičnom vremenu.

"U Umagu užasno gusta magla', 'Maglu možeš rezat nožem u Puli', 'Novigrad i zapadna obala, gušimo se u magli", javili su građani koji žive duž obale.

Jutros je i izlazak sunca bio maglovit, što je, kako se navodi, "ulepšala" velika količina saharskog peska koji se ustalio iznad Evrope.

Maglovito je, kažu, u Šibeniku i u makarskom priobalju.

Budući da je maglu teško predvideti, meteorolozi najavljuju da postoji velika mogućnost razvoja morske magle i narednih dana koja će u potpunosti definisati tip vremena uz uži obalni pojas, dok će u unutrašnjosti poluostrva prevladavati pretežno sunčano i za doba godine izuzetno toplo prolećno vreme, objavio je Istramet na svojoj fejsbuk stranici.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.