RODITELJIMA ODUZELI DETE JER JE PROGUTALO EKSTAZI KOJE JE NAŠLO: Sad mole državu da im ga vrati
Ekstrazi/ilustracija, Foto: Profimedia

HRVATSKA

RODITELJIMA ODUZELI DETE JER JE PROGUTALO EKSTAZI KOJE JE NAŠLO: Sad mole državu da im ga vrati

Otac dečaka kaže da ne beži od propusta koji su učinili, ali tvrdi da nije istina da je dete bilo bez svesti.

Objavljeno: 08:08h

Pre mesec dana 1,5-godišnji dečak oduzet je roditeljima s područja Istre nakon što je progutao deo tablete ekstazi koje je bračni par konzumirao s prijateljima na dočeku Nove godine.

Dete je nakon toga završilo u bolnici. Oduzeto je roditeljima koji su 4. januara privedeni u pritvorsku jedinicu PU Istarske.

- Hitna je pozvana u 22.35 sati te je naš tim na adresi bio za pet minuta. Dete je bilo u kritičnom stanju. U dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri nisam imala sličan slučaj - rekla je kratko dr. Gordana Antić, direktorka Zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Otac: Ni ja ni žena nikad ranije nismo uzeli nešto slično

Iz poverljivih izvora saznajemo da je dete po dolasku Hitne pronađeno u stanju konvulzija, bez svesti te mu je pružena adekvatna pomoć terapijom protiv konvulzija, nakon čega je predato pulskoj bolnici na dalje lečenje.

Direktorka bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je da se dete oporavilo.

Otac dečaka kaže da ne beži od propusta koji su učinili, ali tvrdi da nije istina da je dete bilo bez svesti.

- Lično sam zvao Hitnu, a u međuvremenu smo pokušavali kod njega izazvati povraćanje kako bi što pre izbacilo taj prokleti deo tablete. Nikada ranije ni supruga ni ja nismo uzeli ništa slično, a to se videlo i kad su naši testovi na drogu došli negativni. Od početka želimo da sarađujemo sa svim institucijama i voljni smo poduzeti sve što treba da svoju grešku ispravimo. Ne znam uopšte kako je dete uspelo da dođe do ostavljenog dela ekstazija jer se on nalazio na mom radnom stolu, i to na povišenom delu. Svojevoljno smo dali iskaz policiji i rekli im da i bez naloga mogu slobodno ići u pretres našeg stana jer ništa ne krijemo. Smatram da nije u redu da nas se trajno odvoji od deteta. To je pre svega veliki emocionalni šok za njega - rekao je otac dečaka.

Detetu prema odluci suda ne smeju prići bliže od 100 metara i ne smeju se informisati o njegovu stanju. To samo smeju njegove bake.

- Učinili smo propust jedan jedini put i kajemo se, a u javnost smo izašli s ciljem da se tako nešto više nikad nikome ne dogodi i da ne dođe do hi8tnog oduzimanja deteta - dodao je otac.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.