DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA U HRVATSKOJ: Vlasnik pekare rešetao žrtve iz kalašnjikova, imao je tačno ODREĐENE METE!
Branko Koloper, Foto: Fejsbuk/Branko Koloper

horor

DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA U HRVATSKOJ: Vlasnik pekare rešetao žrtve iz kalašnjikova, imao je tačno ODREĐENE METE!

Policija u Šibeniku objavila je detalje četvorostrukog ubistva do kog je došlo u subotu i koje je šokiralo Hrvatsku, ali i region...

Objavljeno:

Radi se o mučnom slučaju u kojem je vlasnik firme u stečaju ubio bračni par, dva muškarca i sebe.

- Daću vam hronologiju celog slučaja. U 12 sati i 56 minuta smo dobili dojavu da je u Vodicama u Mercedesu pronađen mrtav muškarac. Našli smo ga s prostrelnim ranama. Hitna pomoć nas je obavestila o još tri mrtva čoveka na Južnoj magistrali. Utvrđeno je da imaju prostrelne rane. Za počiniocem je raspisana poternica - rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

- Za vreme uviđaja u 18:22 dobili smo dojavu da je na području Vodica viđeno vozilo. U tom vozilu je bilo mrtvo telo osumnjičenog - dodao je.

- Utvrdili smo da je koristio oružje kalibra 7.62, kineska verzija kalašnjikova. Ubio je troje ljudi kraj Šibenika i onda autom ubijenog 60-godišnjaka krenuo prema Vodicama. Parkirao je ispred prodavnice oštećenog 47-godišnjaka. Kad je izašao, iz istog oružja je ispalio metke u njega. Onda je krenuo Škodom van Vodica i dva kilometra dalje izašao iz vozila i ubio se iz istog oružja. Osim tog oružja, utvrdili smo, posedovao je pištolj, pušku s optikom i 302 komada municije - zaključio je načelnik te dodao da je motiv ubistva bio poslovne naravi.

Dodao je kako je kalašnjikov ubica posedovao ilegalno.

- Ubica je bio lovac, ali ovo oružje je imao ilegalno. Oduzeto mu je zbog prekršaja i to nasilja u porodici 2009. godine - rekao je.

- Razveo se od supruge nad kojom je počinio prekršaj. Kasnije su mu vratili oružje 2014, ali mu je 10. septembra 2018. zbog krivičnog dela pretnje oružje opet oduzeto - dodao je načelnik.

- Ta prijava za pretnju nema veze s ovim događajem, radilo se o međususedskim odnosima - dodao je.

Da podsetimo, u Vodicama je ubijen 47-godišnji šibenski preduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji preduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljka Radojka Danek i njen 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca Delo, preksinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

(Espreso / 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.