NOVI DETALJI ČETIRI UBISTVA U HRVATSKOJ: Branko upucao poverioca i stečajnu upravnicu zbog propale pekare?
Pekare "Matkola" svoja su vrata zatvorile nekoliko meseci ranije, kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla, jer ih o zatvaranju firme niko nije obavestio, a neke su obaveštenje o otkazu dobile prethodno veče SMS porukom, Foto: Facebook/B. K.

UŽAS

NOVI DETALJI ČETIRI UBISTVA U HRVATSKOJ: Branko upucao poverioca i stečajnu upravnicu zbog propale pekare?

Počinilac je, kako se nezvanično saznaje, Branko K, vlasnik propale pekare

Objavljeno:

Stravična četiri ubistva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama, a vrlo brzo su počele da kolaju informacije da se radi o povezanim zločinima, piše Večernji list. Počinilac je, kako se nezvanično saznaje, Branko K, vlasnik propale šibenske pekare "Matkol". Njegova firma otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem poveriocu - Tediju S, vlasniku firme "Delo", stečajnoj upravnici Radojki D, njenom suprugu Mariju i još jednom poveriocu kojem je nakon stečaja pripala Matkolova hala.

Prema dostupnim informacijama, Branko K. se danas našao s Radojkom D, njenim suprugom i poveriocem, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Branko K. je tada ubio njih troje, uzeo džip bračnog para D. i zatim otišao u Vodice. Tedi S. je sedeo u mercedesu ispred prodavnice "Delo" čiji je vlasnik, te ga bez reči ubio iz kalašnjikova, pucavši u automobil. Još uvek nije poznato šta se na kraju dogodilo s Brankom K.

Hrvatska
foto: Facebook/B. K.

Prve informacije bile su da je okončao život skokom sa Šibenskog mosta, ali čini se da se zatvorio u kuću koja je pod policijskom opsadom, navodi Večernji. Stečaj nad Matkolom pokrenut je u 2018. godine zbog neprekidne blokade duže od četiri meseca i hiljade kuna duga.

Pekare "Matkola" svoja su vrata zatvorile nekoliko meseci ranije, kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla, jer ih o zatvaranju firme niko nije obavestio, a neke su obaveštenje o otkazu dobile prethodno veče SMS porukom.

Tražio odlaganje stečaja

Na ranijim ročištima Branko K. tražio je odlaganje rešenja o pokretanju stečaja, navodeći da od imovine ima halu od 3.000 kvadrata vrednu oko dva miliona evra, oko 300 kvadrata poslovnog prostora na čija je vrednost oko 400.000 evra, sedam kombija, pekarsku opremu i mašine i da od svojih poverilaca potražuje oko 1,5 miliona kuna (oko 200.000 evra) za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate. Najveći poverilac bilo je upravo "Delo", kojem je "Matkol" dugovao gotovo pola miliona kuna. Ali, po nezvaničnim informacijama, prvo je "Delo" dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cenu od pekarskog proizvoda, pa je "Matkol" dugovao "Delu". Čini se da je zbog toga Branko K. mislio kako je upravo Tedi S. krivac za njegovu propast.

Dve odvojene pucnjave

Podsetimo, četiri osobe su ubijene u dve odvojene pucnjave oko 13 sati u Vodicama kod Šibenika. Prvo je u vozilu pored puta pronađen mrtav muškarac, a nešto kasnije policija je od Hitne pomoći primila drugu dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žene u jednom objektu na Južnoj magistrali. Još uvek nije poznato da li su sva ubistva povezana.

Prema prvim informacijama, osumnjičeni za ubistva se navodno ubio skokom sa mosta, ali je ubrzo stigla informacija, da se on navodno nalazi u kući koja je pod policijskom opsadom.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.