OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U HRVATSKOJ? Mediji nagađaju zašto je PEKAR ubio vlasnika marketa i stečajnu upravnicu
Kolopera traži policije, Foto: Hrvatska policija

UŽAS

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U HRVATSKOJ? Mediji nagađaju zašto je PEKAR ubio vlasnika marketa i stečajnu upravnicu

Policija je demantirala da je ubica mrtav

Objavljeno:

Na ulicama Šibenika trenutno traje opsadno stanje nakon višestrukog ubojstva koje je šokiralo celi grad. Najnovije neslužbene informacije govore da je hicima iz automatskog oružja, naverovatnije kalašnjikova, ubijeno četvoro ljudi. Naravno, šibenska policija poslala je sve raspoložive snage na teren i još uvek tragaju za osumnjičenim ubicom, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je demantovala da je ubica mrtav i poslala važno saopštenje za građane.

- U vezi s navedenim događajima dovodimo mušku osobu koja se koristi osobnim vozilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Pozivamo građane u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo žurno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona: 192; 022/ 347-139 ili 022/ 347-446. Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obaveste policiju, stoji u saopštenju.

Nezvanično se saznaje da je među ubijenima Radojka Danek, stečajna upravnica. Nju i još dve osobe ubio je, po naravno nezvaničnim informacijama, Branko Koloper, vlasnik šibenske tvrtke "Matkol" koja je po gradu imala lanac pekara. Nakon što ih je izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je seo u automobil i odvezao se do Vodica gde je ispred trgovine "Djelo" ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca "Djelo".

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubistava pronela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upravnicu Danek i Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore. Nesretnu je ženu očito dovezao muž na mesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak.

A zašto je do tragedije došlo? Neslužbene informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspešne firme. Kad je "Djelo" otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenzuju u brašnu.

No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je "Matkol" dužan "Djelu" preko pola milona kuna. Naravno, ovi su mu blokirali kompaniju, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug "Matkola" jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreskoj upravi, OTP banci skoro tri miliona kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd.

No, očito je da je Koloper smatrao da je "Djelo" odgovorno za početak njegove propasti. Nekad uspešna firma tako je dospela pod ključ stečajne upravnice Danek. Poslednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština poverilaca, u julu 2019. godine, na predlog stečajne upravnice odlučila da će na bubanj otići sva imovina i to šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

Teško je sad nagađati i istraga bi nakon ovih ubojstava trebala pokazati i utvrditi koji je bio motiv ovog u šibenskom kraju nezapamćenog zločina, piše Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

(Espreso/Jutarnji/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.