TRENUTAK KOJI SVI ČEKAJU POSLE DRAME SA USTAŠKIM SIMBOLIMA! Oglasio se Plenković o Milanoviću, IMAO JE JAKE REČI!
Plenković, Foto: Beta

skandal trese region!

TRENUTAK KOJI SVI ČEKAJU POSLE DRAME SA USTAŠKIM SIMBOLIMA! Oglasio se Plenković o Milanoviću, IMAO JE JAKE REČI!

Osetljiva, delikatna i specifična situacija, navodi premijer Hrvatske

Objavljeno:

Hrvatski premijer Andrej Plenković je povodom napuštanja predsednika Zorana Milanovića obeležavanja u Zadru godišnjice akcije Maslenice 1993. zbog ustaških obeležja, ocenio da je reč o osetljivoj, delikatnoj i specifičnoj situaciji.

"Svoj stav sam rekao puno puta. Imamo delikatnu i specifičnu situaciju. Imamo pozdrav iz Drugog svetskog rata (ustaški 'Za dom spremni') koji osuđujemo i imamo situaciju u Domovinskom ratu, njihove jedinice i poginule za Hrvatsku. Imamo osetljivu situaciju za kontekst komemoracija", rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

U Zadru su se, kazao je, pojavili neki ljudi u majicama paravojne jedinice Hrvatsko veće odbrane (HOS) sa natipisima "Za dom spremni", a koji nisu bili predviđeni prokolom organizatora.

"U svakom slučaju, ja sam za komemoracije, ne za provokacije", rekao je Plenković i dodao da Milanović na to što je napravio ima pravo, jer je vrhovni komandat.

Upitan kako bi se on poneo u takvoj situaciji, premijer je rekao da nema u ovom trenutku pouzdane informacije ko se pojavio i ko je bio predviđen protokolom.

Dodao je da nema dilema da provokacija ima, kako je rekao, koliko god hoćete.

"Nisam bio dole, ali ne deluje mi da je bilo toliko spontano. Mi smo uoči parlamentarnih izbora lani imali dve teme - korupciju i ZDS (Za dom spremni). Sada se ista stvar događa pred lokalne izbore, to je klasičan scenario", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.