ĐUKANOVIĆ UPRAVO: Optužio Beograd i ZVANIČNO!
Milo Đukanović, Foto: Printscreen

crna gora

ĐUKANOVIĆ UPRAVO: Optužio Beograd i ZVANIČNO!

Beograd nastavlja da se meša u izborni proces, naveo je Đukanović

Objavljeno: 22.01.2021. 13:43h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je zvanični Beograd da, kako kaže, nastavlja sa praksom svog mešanja u politički i demokratski život i izborne procese u toj državi.

"Nema nikakve sumnje da je Beograd bio vrlo involviran u parlamentarne izbore u Crnoj Gori. I neposredno, i posredno uz funkcionalizovanje Srpske pravoslavne crkve. Dakle, iz usta njihovih javnih ličnosti smo više puta čuli izrazitu zainteresovanost za izborni ishod u Nikšiću i za popis stanovništva u Crnoj Gori", rekao je Đukanović govreći o predstojećim izborima u Nikšiću.

Djukanović je u intervjuu agenciji MINA otužio i Demokratski front, koji je deo vladajuće većine, da "potpuno neskriveno", čak, kako je kazao, ponosno deluje u interesu druge države, koja želi da poništi crnogorski nacionalni i kulturni identitet.

Prema njegovim rečma, aktuelna vlada ne bi trebalo da ima podršku 41 poslanika i da najžešće kritike i ultimatume dobija od koalicije koja unutar vladajuće većine ima dve trećine, odnosno 27 poslanika.

"To je Demokratski front (DF) koji potpuno neskriveno, rekao bih čak ponosno, deluje u ime interesa druge države. One države koja otvoreno želi da poništi crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet", precizirao je Đukanović.

Misli da će vrlo brzo vlada morati da se opredeli da će da sledi kurs, kako je naveo, "primitivnog nacionalizma koji diktira DF", ili ono što je potpisala i ići daljim putem evropeizacije Crne Gore.

Govoreći o aktuelnoj vlasti, on je rekao da ne očekuje da ovakva vladajuća koalicija može biti ozbiljna podrška vladi tokom četvorogodišnjeg perioda.

"Dakle, verujem da će se Crna Gora suočiti sa potrebom prevremenih parlamentarnih izbora", rekao je Djukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media