HRVATSKI BISKOP JUČE VREĐAO SRBE, A DANAS SE UMEŠAO I ON: Reakcije su bile BURNE!
Vlado Košić, biskup, Foto: printscreen

reagovao!

HRVATSKI BISKOP JUČE VREĐAO SRBE, A DANAS SE UMEŠAO I ON: Reakcije su bile BURNE!

- Neki ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um, rekao je sinoć predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac....

Objavljeno:

“Nezavisno od toga što su na tako prestižnoj i uglednoj poziciji, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovoriti takve stvari je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma”, ocenio je Pupovac.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba".

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine. "Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi", rekao je Košić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.