MOJA SVEKRVA NE ŽELI DA IZGOVORI IME MOG SINA: Kad sam saznala zašto...
Ilustracija, Foto: Profimedia

MAJKA NE ZNA ŠTA JOJ JE ČINITI

MOJA SVEKRVA NE ŽELI DA IZGOVORI IME MOG SINA: Kad sam saznala zašto...

Baku ime unuka asocira na bivšeg muža

Objavljeno:

Unukovo srednje ime je poput dedinog, ali to je ujedno i bakin bivši suprug. Budući da je ime često, roditelji nisu očekivali da ga baka neće moći izgovoriti.

Mama je nedavno primetila da njena svekrva odbija svog unuka nazvati pravim imenom. Na Redditu je zatražila savet kako se suočiti s njom oko ovog neugodnog pitanja.

Njen sin ima srednje ime po dedi, odnosno svekrvinom bivšem suprugu. Ime je toliko uobičajeno i često da je ona mislila da nitko neće imati problema s tim imenom.

No, pokazalo se da to nije slučaj - kada je svekrva odbila svog unuka nazvati imenom. A, kada je dečaku poslala poklon, adresirala ga je na ime 'bebi anđelu' umesto pravog imena.

- Moja svekrva se razvela od muža pre 14 godina. Samo je nekoliko puta došla videti našeg sina zbog COVID-a, ali primetila sam da ga nikako nije nazvala imenom. Rekla sam to svom suprugu i sledeći put kada je došla, pokušali smo je namamiti da izgovori ime svog unuka, ali nismo uspeli. Uporno je odbijala. Dakle, moj sin sada ima 10 meseci i baka ga ni jednom nije nazvala njegovim imenom. Očito ne može podneti izgovor imena svog bivšeg supruga, čak i kada se radi o drugoj osobi - ispričala je ova nepoznata žena.

- Pa ko tu greši? - pita se ova mama.

Odgovori na Redditu su bili podeljeni, piše Mirror.

- Kao baka vam mogu reći da unuke njihovim imenima zovem samo kada nešto ozbiljno zeznu.To nije zato što imam nešto protiv njihovih imena, jer upravo to rade mnoge bake i deke - bio je jedan komentar.

- Pričekala bih da dete malo naraste pa ako ga i dalje bude odbijala nazvati njegovom pravim imenom onda bih razgovarala s njom - dodala je druga.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.