NAJTUŽNIJA PRIČA NA BALKANU! Unuk pomogao baki da se ubije, govorila je da nema zbog čega da živi posle smrti SINA!
Zagreb, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA U ZAGREBU

NAJTUŽNIJA PRIČA NA BALKANU! Unuk pomogao baki da se ubije, govorila je da nema zbog čega da živi posle smrti SINA!

Baka je 27. juna 2017. popila izmućkani unukov koktel te u teškom stanju završila u KBC- Rebro, gdje je potom i preminula

Objavljeno:

Dean Š. (45), Slovenac sa zagrebačkom adresom, uskoro će se naći na optuženičkoj klupi suda u Zagrebu jer je svojoj baki pomogao da se ubije!

Kupio joj je u obližnjoj kvartovskoj trgovinu u Zagrebu sonu kiselinu marke Meteor koju je potom ulio u bočicu s natpisom Aethanolum dilutum te je stavio na dno ormara.

Pritom je slučajno pošpricao pantalone koje su odmah izbledele. Znao je, kako se potom otkrilo, da je njegovoj baki dosta života u depresiji u koju je pala nakon gubitka sina.

Baka je 27. juna 2017. popila izmućkani unukov koktel te u teškom stanju završila u KBC- Rebro, gde je potom i preminula. Zadobila je jezive korozivne povrede jednjaka, želuca, creva i jetre, a loptica sumnje brzo je bačena na unuka koji nije skrivao da ga je "baka molila da joj kupi varikinu da se ubije".

Tužilaštvo je nakon trogodišnje istrage podignulo optužnicu protiv unuka te za njega traže sedam meseci zatvora. Inače, za delo sudelovanja u samoubistvu preti je kazna do tri godine zatvora.

Obrana

Optuženi unuk u vreme kad je baka pila kiselinu nije bio kod kuće, a rekao je da ga je dulje molila da joj kupi varikinu da se ubije jer je patila za sinom koji je preminuo.

- Odbijao sam joj to kupiti, ali jedan dan sam otišao do trgovine. Kad sam je donio u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da joj je kupim i iskreno, nisam verovao da će to popiti. I ne smatram se krivim. Svima je govorila u kući da će se ubiti - branio se Dean Š.

Njegova tetka V. H. se prisetila tragedije rekavši da se depresija njene majke pogoršala 2016. nakon smrti sina, njenog brata.

- Sestrin sin me je tog 27. studenoga pitao gde je baka. Bilo mi je čudno što je nema pa sam otišla na balkon i videla baku u sedelici. Tada je ustala i otišla sesti na fotelju u dnevni boravak. Sestrin sin je nakon toga rekao da je baka popila neki alkohol pa sam otišla na balkon i našla bocu s etiketom alkohol.

Zvali smo Hitnu, da bi nešto kasnije toga dana Dean došao kući rekavši mi da je baki u bočicu nalio solnu kiselinu jer da ga je zamolila. Bila sam u šoku i odjurila na Rebro te rekla što je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a Deana sam prijavila policiji. On to nije smio učiniti - otkrila je V. H.

Deanovo priznanje šokiralo je redom sve ukućane, a iz kuće u kojoj je pomogao baki da se ubije, odselio je u srpnju prošle godine.

Zet pokojne, M. H., prisjetio se kako je punica često plakala i pila lijekove za smirenje. A nakon što je pronađena bočica alkohola na balkonu, svi su prvotno mislili da je popila medicinski alkohol.

Iskaz zeta

- Iako je znala govoriti 'sine, ja ću ti brzo otići', nisam mislio da bi se doista mogla ubiti. Sve me to šokiralo. Sećam se da me toga dana nazvala moja žena i rekla mi da je svoju majku zatekla na balkonu kuće te da je mislila da je popila dosta alkohola. Kad sam kroz pol sata došao kući, tamo je već bila Hitna.

Odvezli su ju u bolnicu gdje je umrla. A što se tiče te kiseline, Dean nam je rekao da ju je kupio na njenu molbu – zaključio je zet koji je sa svojom suprugom skrbio o preminuloj. Veštačenjem bočice utvrđeno je da je u njoj bila mešavina hlorovodične kiseline i neutvrđenog sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutanji hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.