TERORISTIČKI NAPAD U ŠVAJCARSKOJ! Turkinja NOŽEM ISEKLA ženu u tržnom centru
Policija, ilustracija, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

HITNO

TERORISTIČKI NAPAD U ŠVAJCARSKOJ! Turkinja NOŽEM ISEKLA ženu u tržnom centru

Žena kojoj su nanete povrede nožem je u ozbiljnom stanju, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, pretrpela lakše povrede

Objavljeno:

Žena je u švajcarskom gradu Lugano napala dve žene, od kojih je jednoj nanela teške povrede nožem. Švajcarski državni tužilac otvorio je istragu o "mogućem napadu za koji je motiv terorizam".

Policija kantona Tićino je saopštila da je uhapšena 28-godišnja građanka Švajcarske turskog porekla, koja živi u blizini prodavnice u Luganu gde se dogodio incident. Policija saopštila da nije isključeno da je motiv napada bio terorizam, prenosi "Bi-Bi-Si".

"Robna kuća u Luganu bila je poprište sumnje na teroristički motivisan napad na nekoliko ljudi", saopštilo je federalno državno tužilaštvo.

Žena kojoj su nanete povrede nožem je u ozbiljnom stanju, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, pretrpela lakše povrede.

Osumnjičena je saveznoj policiji bila poznata iz istrage o "džihadističkom terorizmu" još 2017. godine.

Austrijski kancelar Sebastijan Кurc, čija je država postala poprište smrtonosne pucnjave teroriste početkom ovog meseca, na Tviteru je osudio napad.

"Moje misli su sa žrtvama koje im žele potpuni i brzi oporavak. U ovim smo teškim satima zajedno sa Švajcarskom," dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Bi Bi Si)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.