CENTIMETRI SU DELILI MENE I SESTRU OD SMRTI KAD JE POČEO DA PUCA: Svedok ispričao detalje ubistva u Radmilovićevoj!
Foto: Printscreen

bilo je kao na filmu

CENTIMETRI SU DELILI MENE I SESTRU OD SMRTI KAD JE POČEO DA PUCA: Svedok ispričao detalje ubistva u Radmilovićevoj!

Bio je optužen da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a zbog nasilja u porodici kažnjen je uvetnom

Objavljeno:

- Pogodio nam je automobil. Da je gađao malo više sestra i ja bili bismo mrtvi. Promašio nas je za svega 10 centimetara - prepričavaju masakr šokirani svedoci.

- Meci su se odbijali od zidove, sve je prašilo. Nije bila rafalna paljba, već je više zvučalo ‘bam, bam, bam’. Pa tišina. Pa opet ‘bam, bam, bam, bam’, počinje potresno svedočenje mladić koji je bio za upravljačem automobila u Radmilovićevoj ulici u Splitu gde je u subotu u poslepodnevnim satima ubijen Marino Paić zvani Pajser. Njegova sestra bila je na suvozačevom mestu kad su meci krenuli frcati na sve strane. U prvi mah pomislio je da je reč o petardama, uopšte nije mogao pojmiti da neko puca po ulici. U vreme trećeg ubistva on i sestra bili su u autu i polako vozili nesvesni što se oko njih događa.

- Filip ima dva mlađa brata, a taj srednji je bio problematičan. Dobro je ogrezao o drogu. Svi ih znamo odmalena, sva trojica rođena su u razmaku od nekoliko godina. Dok su bili mali, bilo je tu sitnih krađa, ali ništa posebno. Otac je takođe navigavao, baš kao i Filip, koji je nedavno na brodu proveo više od godinu dana u komadu. Kad se vratio bio je pun novca, bio je uredan, pristojan. Sećam se da je jednom bio u trgovini na kasi ispred mene, nikad neću zaboraviti bunt novčanica koji je izvadio – priča nam žena sa Skalica.

Kaže kako Filip na Skalicama ne živi već neko vreme jer je želeo živeti normalno, maknuti se od porodice u kojoj je bilo puno problema i koja je bila pod nadzorom.

- Bilo mi je drago što je Filip krenuo dobrim putem. Majka ih je napustila dok su bili tinejdžeri. Otac je takođe imao problema s drogom. Nekad je navigavao, ali kad se počeo i on drogirati, niko ga više nije hteo primiti na brod. Živeli su od socijale. Kako je često završavao u zatvoru, njih trojica braće neko su vreme živela po udomiteljskim porodicama. Kad su malo odrasli živeli su sami. Majka bi povremeno dolazila oprati im robu, skuvati nešto. Ona i suprug, Filipov otac, često su se svađali, to je bilo strašno za slušati. Posle je ona otišla, nije više mogla izdržati u toj kući. U ovaj stan na Skalicama često je dolazila policija, što zbog brata, što zbog oca. Sećam se jezivih noćnih urlika od Filipova brata, valjda je imao krize kad nije imao droge. Jednom su oca privodili, bacili su ga na pod, a on je urlikao: ‘Vidite što mi rade! Vidite što mi rade!’ - priča stanarka, koja živi u blizini Filipove porodice, dodajući kako je kvart postao leglo narkomana i da to svi znaju, ali niko ništa ne poduzima.

Opisala je i kako je sve to izgledalo kada je policija, njih na desetke, u subotu kasno poslepodne stigla na Skalice.

- Svi prolaznici su morali legati po podu. Zamislite koja je to scena bila, policija na svakom kantunu. Kao u filmovima - priča nam sagovornica dodajući kako je iz cele porodice Filip najbolje ispao, krenuo dobrim putem, uspeo se maknuti i odolevati tom narko miljeu.

Splitska policija na konferenciji za medije objavila je kako je na terenu bilo oko 150 policajaca koji su nakon trenutaka užasa tragali za Filipom. On je, nakon što nije uspeo pronaći dve žrtve navodno krenuo i prema Marjanu, gde je policijska potraga takođe bila usmerena. Pojavila se informacija i da je Filip otišao do stana u istoj četvrti gde je ubijao te da se presvukao pre odlaska u kafić. Policija je takođe službeno objavila i da je osim osumnjičenog za trostruko ubistvo u postaju dovela još tri osobe povezane s ovim slučajem. Među njima su Filipov brat i otac. Svi upleteni u ovaj slučaj od pre su poznati policiji, no nemaju svi dosje. Filip u dosjeu ima kaznene i prekršajne prijave zbog nasilja u porodici, pretnji i krađa. Bio je optužen da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a zbog nasilja u porodici kažnjen je uvetnom. Ima prijavu i za zločin iz mržnje zbog pretnji gay aktivistu u Splitu, ali je za to oslobođen.

Nakon krvavog pohoda, Filip Zavadlav seo je u kafić, u kojem je bio i njegov brat Stanko, no nisu sedili za istim stolom. Stanko je sedeo unutar kafića nedaleko od šanka, dok je Filip bio u delu ostaklene terase. Navodno je bio u društvu s ocem, no potvrdu te informacije nismo uspeli dobiti. Uz sebe nije imao oružje. Kalašnjikov iz kojega je, kako je izvijestila policija, ukupno ispalio 36 metaka, navodno je negde odbacio. Policajci su prvo na terasi uhapsili Filipa, a zatim su ležerno i bez žurbe ušetali u kafić gde je sedeo njegov brat. Njega su priveli u mup na razgovor jer su smatrali da ima informacije koje bi im mogle koristiti.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.