DŽINOVSKA MAČKA IZ AFRIKE UHVAĆENA U HRVATSKOJ: Čekajte, OTKUD OVO OVDE?
Najverovatnije je preživljavao hraneći se zečevima, Foto: Youtube printscreen, MUP Republike Hrvatske

serval se snašao

DŽINOVSKA MAČKA IZ AFRIKE UHVAĆENA U HRVATSKOJ: Čekajte, OTKUD OVO OVDE?

Afrička mačka nije opasna za ljude

Objavljeno:

Serval se vratio kući! Noćas nam je srećnim glasom javio veterinar Branimir Reindl koji je 28 dana s kolegom Vedranom Slijepčevićem tražio afričku mačku viđenu pre mesec dana pokraj Velike Gorice u Turopoljskom lugu. Tad ga je mobilnim snimio i dvadesetosmogodišnji Andrej Šejić vraćajući se iz ribolova.

Podsetimo, neobičnog ljubimca u šetnji su uplašili psi pa se oteo vlasniku i pobegao. Nakon opsežne potrage lociran je u Križevčecu kod Svete Helene te je nakon devet dana posmatranja, snimanja i hranjenja vraćen vlasniku. Gde je serval, legalno kupljen u jednoj zemlji EU, lutao sve ovo vreme i kako je ova životinja kojoj je prirodno stanište podsaharska Afrika podnosila hladnoću, nije poznato.

Afrička mačka nije opasna za ljude.

– Ne napada ni u savanama, a kako bi tek u ovom okolišu, stranom toj vrsti – kaže veterinar Reindl. Najverovatnije je preživljavao hraneći se zečevima, žabama, vevericama, krticama i sličnim malim glodarima. Zbog svoje lepote tražena je životinja na crnom tržištu, gde postiže cene više od 10 hiljada dolara.

BONUS VIDEO:

PROBALI SMO DA PREVARIMO POLIGRAF: Evo kako smo se proveli

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.