KOLINDU PODRŽAVA TERORISTKINJA: Sa mužem otela avion, u akciji ubijen policajac SAD!
Foto: Youtube printscreen

UPS

KOLINDU PODRŽAVA TERORISTKINJA: Sa mužem otela avion, u akciji ubijen policajac SAD!

"Viktorija, pobeda", kaže se na kraju snimka

Objavljeno:

HDZ pušta snimke slavnih ljudi koji podržavaju Kolindu Grabar-Kitarović poslednjih nekoliko dana kako bi na ovaj način mobilizovao glasače.

Tako je danas HDZ objavio na Tviteru i Fejsebuku snimak Kolinde koju podržava Žulijan Busić, suprugu Zvonka Bušića.

„Žulien Bušić: Broj 2 - Pobeda! Viktorija - Za Kolindu! ", glasi tekst.

Na snimku, Bušićeva drži dva prsta u vazduhu. "Daću vam dva prsta za Kolindu", kaže Bušić, a zatim ponovite nešto na engleskom.

"Viktorija, pobeda", kaže se na kraju snimka.

Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. godine oteo putnički avion u Americi i postavio eksplozivnu napravu u kojoj je ubijen njujorški policajac Brajan Mari.

Bušićeva je učestvovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i tri muškarca u SAD-u.

Avion je leteo iz Njujorka za Čikago, a otmičari su bombom i članovima putnika pretili bombom. Avion nije sleteo u Čikago, ali pod pretnjom, let je nastavljen za London, iznad koga su bačeni letci, tražeći nezavisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, i iako se eksploziv kojim su pretili tokom leta pokazao da je lažan, to jest, čak i ako se radilo o ekspresnom loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Tačnije, njujorški policajac Brajan Mari, član pirotehničkog tima, ubijen je, a još tri njegove kolege su povređene dok su pokušavali da deaktiviraju eksploziv koji su ostavili u ormariću u njujorškoj stanici.

Zvonko Bušić i Žulien Bušić osuđeni su na doživotni zatvor, uz mogućnost pomilovanja nakon izdržavanja 10 godina. Ona je pomilovana 1989. godine, a njen suprug je izvršio samoubistvo u Hrvatskoj 2013. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.