UDARAO ŽENU U MESTO GDE JE OPERISANA, JER JE ODBILA DA IMA ODNOSE S NJIM: A sudija ga pustio na slobodu!
Sudija je smatrao da nema razloga da nasilnika zadrži u pritvoru, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

bolesnik

UDARAO ŽENU U MESTO GDE JE OPERISANA, JER JE ODBILA DA IMA ODNOSE S NJIM: A sudija ga pustio na slobodu!

Žena je odlučila supruga prijaviti policiji jer više nije mogla da trpi nasilje

Objavljeno:

Muškarca iz okolie Zadra policiji je prijavila supruga jer je, kako kaže, godinama trpela njegovo fizičko i psihičko zlostavljanje.

Požalila se da ju je redovno vređao i omalovažavao, terao je da obavlja poslove koje zbog zdravstvenog stanja nije mogla obavljati, prisiljavao je na seksualne odnose posle teške operacije.

Njega su u sredu ispitali kod opštinskog državnog advokata, a potom priveli na Županijski sud sudiji istrage Hrvoju Viskoviću, uz zahtev za određivanjem istražnog zatvora. Sudija je ispitao osumnjičenog muškarca i pustio ga na slobodu, javlja Slobodna Dalmacija.

Nije smatrao potrebnim zadržati ga za rešetaka:

– Nije bilo razloga. Dosad nije bio osuđivan ni prijavljivan. Zadržavanje u pritvoru krajnja je mera, a kod ovakvih, razmerno starijih osoba, procenio sam da je dovoljno izreći mere opreza i zabranu prilaska oštećenoj, izjavio je sudac Visković.

Žena je odlučila supruga prijaviti policiji jer više nije mogla trpeti nasilje koje je od 2015. godine gotovo svakodnevno provodio nad njom. Požalila se da ju je redovito vređao i omalovažavao, terao je da obavlja poslove koje zbog zdravstvenog stanja nije mogla obavljati, prisiljavao je na seksualne odnose posle teške operacije zbog karcinoma, uz gubitak jednog bubrega.

Kad bi ga ona odbila, on je šakama udarao u mesto gde je bila operisana, psovao ju je i vređao.

Žena je godinama živela u strahu i supruga nije prijavljivala obzirom na to da živi u maloj sredini u kojoj "svi sve znaju". Bojala se reakcije okoline i optužbi da nije dostojna svog supruga, iako se on, kako je rekla, prema njoj ponašao kao prema stvari, ponižavajući je u svakoj prilici na najrazličitije načine.

Nije hteo da posuđe pere u mašini, nego isključivo na ruke u hladnoj vodi, a branio joj je i da koristi mašinu za pranje veša, koje je takođe morala prati ručno, piše Slobodna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.