MAJI JE STIGAO RAČUN ZA VODU 10.000 EVRA: Obratila se nadležnima, pa dobila odgovor posle kog se UMALO ŠLOGIRALA!
Dobila račun za vodu od 10.000 evra, Foto: Facebook/ Maja Nicole Kovačević

ovo svakome može da se desi!

MAJI JE STIGAO RAČUN ZA VODU 10.000 EVRA: Obratila se nadležnima, pa dobila odgovor posle kog se UMALO ŠLOGIRALA!

Peripetije su počele od maja prošle godine kada je pukla cev

Objavljeno: 22:13h

Jedna Zagrepčanka se šokirala kad je u svom sandučiću ugledala račun za vodu od gotovo 50.000 kuna, s dodatnih više od 25.000 kuna kamata i troškova. Ali, ona nije jedina. Takvi računi stižu stanarima zgrade u zagrebačkoj Ulici Prevoj, javlja RTL.

- U maju 2018. godine pukla je cev, prijavili smo Vodovodu i počeli da mi stižu veliki računi. Prvo je stigao račun od 47.000 kuna, nakon toga od 25.000 kuna da bi sada pre 7 dana dobila račun od 78.000 kuna (približno 10.000 evra) - kazala je za RTL Maja-Nicole Kovačević.

Dobila je rok od osam dana da plati račun.

- Ne znam šta ću. Ogromna je cifra koju ne mogu da skupim, niti bi trebalo to da platim - rekla je Kovačević.

Da je neka cev pukla videlo se samo na parkiralištu. Unutar stanova i same zgrade, tvrdi Maja-Nicole Kovačević, nije bilo pucanja.

- Dopisujem se sa Vodovodom godinu i po dana, međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvek je to nešto prosledićemo dalje, javićemo se da bi, evo, pre sedam dana dobila taj veliki račun - rekla je Kovačević.

Komšinica dobila račun od 230.000 kuna?!

Njena komšinica, kaže, dobila je račun na još neverojatniji iznos od 230.000 kuna. Zajedno su, po njihovom proračunu, potrošile 22 miliona litara vode. U istoj zgradi stanuje i njena sestra, no njen je račun "sitnih" 5.000 kuna.

- Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovde, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20.000 evra koje nema šanse da možemo da platimo, a i zašto bi jer, na kraju krajeva, cevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli da znamo to - kazala je RTL-u Katarina Kovačević-Kotzumth, sestra Maje-Nicole.

Vodovod: Računi su ispravni! Mogu da plate i na rate

RTL navodi kako iz Vodovoda i odvodnje kažu da su oni odgovorni samo za javni deo sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom delu instalacije te da su računi ispravni. Dodali su i da se može platiti na rate.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.