ZAGREBOM PROŠLA VELIKA POVORKA NOVINARA, BUNILI SE PROTIV CENZURE: Protuve nas TUŽE jer OBJAVLJUJEMO ISTINU (VIDEO)
Protestanti su imali i transparente..., Foto: Printscreen

protest u hrvatskoj

ZAGREBOM PROŠLA VELIKA POVORKA NOVINARA, BUNILI SE PROTIV CENZURE: Protuve nas TUŽE jer OBJAVLJUJEMO ISTINU (VIDEO)

Mi samo želimo raditi svoj posao, ne dramatizujemo i nismo slatki. Ovo je pitanje svih hrvatskih građana, nije samo pitanje nas novinara

Objavljeno:

Novinarski protest "Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!", u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), počeo je u subotu u 12.05 sati pred zgradom zagrebačkog Novinarskog doma. U protestnoj šetnji Ministarstvu kulture u Runjaninovoj ulici i nakon toga Vladi na Markovu trgu ostavili su osam zahteva protiv cenzure.

- Nažalost, Sabor je preslab, a Vlada premoćna. Mi želimo uručiti naše zahteve i reći im da moraju promeniti svoj odnos prema novinarstvu i medijima. Mi samo želimo raditi svoj posao, ne dramatizujemo i nismo slatki. Ovo je pitanje svih hrvatskih građana, nije samo pitanje nas novinara - rekao je Hrvoje Zovko na Markovom trgu, a preneo N1. - Svaka protuva u ovoj državi može vas tužiti za ugled i čast, a vi ste samo objavili istinu.

Protestanti su pred zgradom Vlade Republike Hrvatske pročitali svih svojih osam zahteva.

Predsednik HND-a Hrvoje Zovko ušao je u Vladu RH i dežurnim službama predao kovertu sa zahtevima novinara.

- Nemamo se šta nadati, ovo je priča koja se neće završiti. Ignorisanje nije rešenje. Vlada je svojim postupcima naštetila novinarstvu. U njihovom je interesu da ovo ozbiljno shvate. Međunarodna misija dolazi sledeće nedelje da obavi sastanak s HND-om. Ovo im je treći dolazak u kraćem roku. Ova priča traje nekoliko meseci. Ovi koji su krenuli u krstaški rat protiv medija nisu računali da će ovo potrajati. Zahtevamo svih 36 tužbi od strane HRT-a. Vlada će nas pre ili kasnije morati prihvatiti kao partnere. Na delu je uništavanje jedne profesije - rekao je Zovko po izlasku iz Vlade.

BONUS VIDEO:

Milojko Pantić na protestima u Topoli (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.