NOŠE PUNE IZMETA, PREMALI KREVETI, RAZBACANE STVARI: Deca koju je otac bacio kroz prozor živela u JEZIVIM USLOVIMA!
Nije ga bilo briga za decu: Monstrum sa Paga, Foto: Facebook

zločin na pagu

NOŠE PUNE IZMETA, PREMALI KREVETI, RAZBACANE STVARI: Deca koju je otac bacio kroz prozor živela u JEZIVIM USLOVIMA!

Pune noše izmeta i urina na hodniku, razbacana odeća i stvari i kreveti bez posteljine samo su neki prizori koje je juče zatekla novinarka "Index-a" u obilasku kuće

Objavljeno:

Uslovi u kojima su živela deca, koju je juče njihov otac Josip Rođak bacio s balkona kuće na Pagu, najblaže rečeno su katastrofalni.

U isto vreme, iz Centra za socijalni rad Zadar za "Index" su danas rekli da su radnici centra odlazili u kontrolu u njihovu kuću i da je sve bilo u redu. Fotografije iz kuće u kojoj su deca živela objavio sajt jer, kako se navodi, one dokazuju kako sistem ne funkcioniše.

Pune noše izmeta i urina na hodniku, razbacana odeća i stvari i kreveti bez posteljine samo su neki prizori koje je juče zatekla novinarka "Index-a" u obilasku kuće. U stanu su i dva putna krevetića, iako je najmlađe dete staro tri godine, a devojčice su uzrasta od pet, sedam i osam godina pa su preveliki da bi spavali u malim putnim krevetima.

foto: Facebook printscreen

Sva su deca povređena (dvoje od njih teže) nakon što ih je otac juče bacio sa šest metara visine na betonsko dvorište, a najteže je sedmogodišnja devojčica koja je sinoć u kritičnom stanju prevezena u Zagreb na Rebro. Ostala su deca u zadarskoj bolnici, a jedna devojčica ide na operaciju.

Direktorka Centra za socijalni rad naljutila se kad su je novinari pitali koliko često su išli u kontrolu

Direktorka Centra za socijalni rad u Zadru Vesna Burčul juče je rekla da "nikada ništa nije ukazivalo na mogući ovakav ishod, niti je moguće bilo predvideti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja". Navela je i da nikad nije bilo prijavljeno nasilje u toj porodici.

Međutim, kada su je novinari pitali koliko često su odlazili u nadzor kod ove porodice, ona se naljutila i spustila im slušalicu.

Potvrdila je da je porodica Rođak bila pod njihovim nadzorom.

Kao što su susedi i prijateljica majke prethodno za hrvatske medije rekli, deca su slabo govorila pa se postavlja pitanje zašto Centru to nije bilo sumnjivo jer je reč o dvoje dece školskog uzrasta. Porodica Rođak kuću je čak i mogla da pospremi za dolazak socijalnih radnika, čak su i decu mogli prikladno obući, ali na njihov govor nisu mogli uticati.

Josipu Rođaku je danas sudija u Zadru odredio jednomesečni pritvor.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti da bi na slobodi uticao na svedoke, ali i zbog opasnosti da bi ponovio nedelo, kao i posebno teških okolnosti zločina, prenela je Hina.

Osumnjičenom preti kazna dugotrajnog zatvora za četvorostruko teško ubistvo u pokušaju.

Rođak je svoje četvoro maloletne dece u četvrtak bacio s terase.

Troje dece je na lečenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže povređena sedmogodišnja devojčica prevezena u bolnicu Zagrebu.

BONUS VIDEO:

VELIKI POŽAR KOD ARANĐELOVCA: Građani u strahu da vatreba stihija ne dođe do naselja (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.