U TOJ ŽENI JE ŽIVELO NEKOLIKO LIČNOSTI! Ubijenu sestru 20 godina držala u ZAMRZIVAČU, patila je od ovog poremećaja
Kuća jezivog zločina, Foto: Večernji printscreen

jeza u hrvatskoj

U TOJ ŽENI JE ŽIVELO NEKOLIKO LIČNOSTI! Ubijenu sestru 20 godina držala u ZAMRZIVAČU, patila je od ovog poremećaja

"Ona je stavila mrtvu sestru na mesto kraj kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da je na taj način samu sebe kažnjavala "

Objavljeno:

Psihijatar Mirjana Nazor otkrila je svoje mišljenje o stravičnom zločinu u Hrvatskoj, koji je otkriven kada je nedavno telo žene koja je nestala pre 20 godina pronađeno u zamrzivaču njene sestre.

- S obzirom na to da ne znam detalje slučaja, kao ni osobu koja je osumnjičena, mogu tek reći da ako je tačno da je ubila sestru i držala je u zamrzivaču, sigurno se ne radi o mentalno zdravoj osobi. Naime, niko normalan ne bi kraj škrinje s mrtvom sestrom mogao prolaziti ni pet dana, a kamoli 20 godina - rekla je.

Ona je za "24 sata" komentarisala slučaj.

- Moglo bi se raditi o podvojenoj ličnosti, a moguće je da je u toj ženi živelo i nekoliko ličnosti. Ako niko od ljudi s kojima se družila ili porodice s kojom je živela nije primetio nikakve promene u njenom ponašanju otkako je ubila sestru, to znači da je pred njima uspela da zadrži pozitivni deo svoje ličnosti, dok je onaj izopačeni deo uspevala zadržati za sebe - tvrdi psihijatrica.

Dodala je da mentalno zdravi ljudi, čak i kad učine neko nedelo, imaju potrebu priznati ga, kako bi ga potom što pre i zaboravili, pa makar i dok su na služenju kazne.

- U ovom slučaju nema govora o zaboravu. Ona je stavila mrtvu sestru na mesto kraj kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da je na taj način samu sebe kažnjavala jer nije imala snage prijaviti se policiji. U svakom slučaju, ovakav se poremećaj ne može izlečiti. Ona će morati doživotno biti na lekovima, a sudski veštaci proceniće je li sposobna za zatvor ili će završiti u nekoj ustanovi - zaključila je Nazor i dodala kako motivi za ubistvo mogu biti koristoljublje ili ljubomora.

Tokom ponedjeljka bi iz PU međimurske trebala biti privedena na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu, osumnjičena Smiljana S. (45) iz Palovca za ubistvo sestre Jasmine Dominić.

Jasmina je nestala pre 19 goidna, a porodica je njen nestanak prijavila 5 godina kasnije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.