ĆERKU (14) JE LUPAO O ZID, A SIN JE VRIŠTAO! Majka iz bolnice jedva ubedila policiju da reaguje, sve je snimila!
Pretukao svoju decu, Foto: Stock

horor u hrvatskoj

ĆERKU (14) JE LUPAO O ZID, A SIN JE VRIŠTAO! Majka iz bolnice jedva ubedila policiju da reaguje, sve je snimila!

Majka je sve razgovore s policijom snimila.

Objavljeno:

Bivši policajac S. F. uslovno je pušten iz zatvora kako bi bio s decom dok je njihova majka u zagrebačkoj bolnici.

U petak je u Zagrebu pijan brutalno pretukao njihovu ćerku. (14).

- Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase djcu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uslovno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju ćerku davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Celo to vreme njen je sedmogodišnji brat, dečak s autizmom, vrištao i plakao od užasa - kazala nam je E. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Majka je sve razgovore s policijom snimila.

"24 sata" donosi transkript razgovora:

Žena: Bivši suprug mi je pušten na uslovnu slobodu. Ja sam na lečenju u KB Merkur. Digao je sina (7) s posebnim potrebama, pije, vozi moj auto. Možete li ga sprečiti?

Policija: Kako da to rešimo? Gde je on?

Žena: Verojatno je na području Velike Gorice ili Zagreba. Ja sam u bolnici i ne znam tačno.

Policija: Ne možemo tako raditi.

Žena: Dete mi je samo s pijanim čovjekom, on je osuđen za porodično nasilje.

Policija: Kako ste otišli na lečenje, a ostavili decu ocu a prijavljujete ga za takvo nešto?

Policija: Ne znam šta bi vama rekla, ako ga uočimo, mi ćemo ga iskontrolirati, a i da nađemo ćerku ne možemo s njom razgovarati jer je malolentna. Ne možemo je mi oduzeti.

Žena: Kako da zaštitim decu?

Policija: Vi to možete prijaviti u stanicu u Petrovoj, ovo je 192 broj za hitne slučajeve. Slušajte me dobro, navodno ga pokupio, navodno je pijan, navodno je pijan, niste mi dali nijednu potpunu informaciju.

Žena: Ali ja sam u bolnici. Pogledajte samo njegov dosje. Ne mogu zaštititi decu i zovem vas u pomoć. Možete li me spojiti s Petrovom? ----------------- Petrova.

Žena (u suzama): Muž loče po kafanama. Ja sam u KB Merkur. Trebam vas da mi pokušate naći sina. (opisuje automobil, karavan srebrni,)

Policija: Možemo otići na adresu, možemo ga zateći u saobraćaju, za ostalo što krši je nadležan centar za socijalni rad, obavestiti ćemo centar i smestiti dete.

Policija: Ako mislite da je u Velikoj Gorici, morate zvati i njih.

Žena: Možete li ih službeno obavestiti? Ne mogu sve ovo ponovno prolaziti...

Policija: Ne mogu, mogu samo za svoj teren raditi.

Dao joj je broj velikogoričke policije. --------------------------------------------------

Žena: Zvala sam za S. F., on je na adresi..., čula sam mu po glasu da je u alkoholsiranom stanju.

Policija: Pričali ste s kolegom, kolege idu tamo. Mi ne smemo odvesti decu i dovesti ih u stanicu na čuvanje.

Žena: On ih može do jutra ubiti, ko će tada biti kriv? Moje dete je pušteno na milost i nemilost?

Policija: Obratite se na centar za socijalni rad. Mi postupamo po tome, jel ja pričam špansku? Imam dojavu da kolege idu na adresu?

Žena: Hoćete li ga odvesti na trežnjenje?On je vaš bivši kolega i opet neće biti ništa. Vi ste četvrta policajka s kojom razgovaram i ne možete mi pomoći.

Žena: Zvala sam vas u 17 sati i tek sada idu? Ja sam s 15 šavova na adresi, deca urlaju, što čekate da mi ubiju decu? Tražila sam da mi spasite decu, ne imovinu, ne auto ne djcu, ne bih vas zvala bezveze.

E.F. je pre nekoliko dana imala tešku ginekološku operaciju tumora, a proteklih dve godine njn bivši suprug S. F., kaže majka, služi u gospićkom zatvoru kaznu jer je pretio ubistvom tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Pre toga, kaže majka, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog zlostavljanja.

- Osuđen je jer je mene zlostavljao, a deca su tome svjedočila. Jednom mi je sedeo na leđima i držao nož pod vratom, a naša je ćerka urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva dela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mera za obvezno lečenje od alkoholizma – priča majka.

Kada je saznala da mora na operaciju, kaže ova žena, nadležni centar za socijalni rad predložio je da se zatraži uslovno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva decu dok je majka u bolnici. I pre toga, kaže majka, on je imao pravo viđati decu i ona ih je vodila jednom mjsečno u zatvor ocu u posetu.

- Nisam se protivila odluci centra da ih on čuva verujući da decu neće dirati, jer je uvek tukao i zlostavljao samo mene, njih nije nikada. No kada sam shvatila da u petak poslepodne negde pijan hoda okolo s mojim sinom koje je dete s posebnim potrebama, znala sam da će se nešto loše dogoditi. Zato sam počela preklinjati policiju da pomognu, ali nisu me ozbiljno shvatali – priča majka koja je u petak iza 13 sati uporno pokušavala dobiti bivšeg supruga na telefon.

Videvši da se on ne javlja, i znajući njegove navike i karakter, oko 17 sati je alarmirala policiju. U međuvremenu je nazvala ćerku rekavši joj da odmah ide kući iz škole, a kada je videla da je policija ne shvata ozbiljno, onako operisana je iz bolničkog kreveta uletela u taksi i krenula put svoje kuće u Zagrebu.

- Stigla sam iza 18 sati, istovremeno kad i policija. Kćer mi je ispričala da ju je otac počeo mlatiti u kući i udarati joj glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio je šakama mlatiti. Otrgnula se i pobegla u susedovo dvorište gde ju je sustigao, nastavio tući, strgnuo joj majicu. Mlatio ju je pred svima na ulici, a njenom je glavom razbio jednu dasku na ogradi. Svi su gledali, niko nije pomogao, samo su pozvali policiju. Kćer i sina mi je na kraju u svoju kuću sklonila jedna komšinica – priča majka.

Njena ćerka zbog povreda je hospitalizovana u Klinici za dečje bolesti u Klaićevoj, a pijanog S.F., kaže majka, policija je privela i odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Pre toga im je, kaže, pokušao pobeći u njenom automobilu koji je alkoholisiran vozio celo poslepodne dok je njegov sin, dečak s autizmom, bio s njim.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da su intervenisali zbog porodičnog nasilja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.