TRAŽI SE IVAN GILJANOVIĆ: Upucao čoveka nasred ulice!
Ivan Giljanović, Foto: MUP

pucnjava u kafiću

TRAŽI SE IVAN GILJANOVIĆ: Upucao čoveka nasred ulice!

MUP je objavio fotografiju osumnjičenog, pa molimo građane da ukoliko raspolažu saznanjima o njegovom kretanju i boravku

Objavljeno:

Sinoć oko 19:45 u ulici Domovinskog rata u Splitu došlo je do pucnjave u kafiću u kojoj je upucan 27-godišnji mladić. U njega je iz pištolja pucao muškarac i teško ga povredio, a mladić je prevezen u KBC Split.

Kako portal Index.hr saznaje od splitske policije, upucani mladić zadobio je teže telesne povrede i on je operisan u KBC-u Split.

Policija je danas objavila fotografiju muškarca koji je juče pucao.

- Sprovodeći kriminalističko istraživanje krivičnog dela ubistva u pokušaju, koje se dogodilo 1. maja 2018. u ulici Domovinskog rata u Splitu, na štetu 27-godišnjaka, utvrđeno je da se u vezi s navedenim krivičnim delom dovodi 37-godišnji Ivan Giljanović, za kojim se traga.

MUP je objavio fotografiju osumnjičenog, pa molimo građane da ukoliko raspolažu saznanjima o njegovom kretanju i boravku, odnosno mestu na kojem se nalazi, o istom obaveste najbližu policijsku ispostavu, ličnim dolaskom ili pozivom na broj 192, odnosno slanjem informacije na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr", saopšteno je iz splitske policije.

Upucani je od ranije poznat policiji.

Upucani 27-godišnjak je M.B., inače je od ranije poznat policiji i novinarima crne hronike.

Kao maloletnik, kuhinjskim nožem ubio je 21-godišnjaka ispred kafića na Bačvicama zbog svađe oko ulaska u WC. Odrobijao je pet godina zatvora.

Sumnja se na pokušaj ubistva

Završio je i u četveromesečnom pritvoru zbog sumnje za pokušaj ubijstva Deana Martedića u splitskom kvartu Split 3. Naime, 25. marta 2016. neko je Martedića upucao u noge i podlakticu, a na parkingu na kojemu se odvila pucnjava, pronađen je M.B.-ov mobilni. Policiji je priznao da je bio tamo s Martedićem, ali tvrdio je da nije pucao, nego da su pucali na njega.

Ponavljao je kako je bežao od pucnjave, kao i da mu je prilikom bega ispao mobilni telefon preko kojeg su ga inspektori povezali s mestom zločina. Pušten je iz zatvora zbog nedostatka dokaza, a zbog boravka u pritvoru, tužio je državu.

Bonus video:

MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI: Policija privodila zbog oružja i krađa, prijave protiv 11 maloletnika

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.