Seksi Kolinda, premijer koji ne zna hrvatski i još tisuću čuda: Šta je obeležilo 2015. u Hrvatskoj (FOTO) (VIDEO)

blokade, glasanje i mamić

Seksi Kolinda, premijer koji ne zna hrvatski i još tisuću čuda: Šta je obeležilo 2015. u Hrvatskoj (FOTO) (VIDEO)

U godini za nama hrvatsku svakodnevicu obeležili su brojni zanimljivi i dramatični događaji. Ovo su neki od njih!
Objavljeno: 10:09h

Hrvatska politička scena se, od ulaska zemlje u Evropsku uniju, donekle radikalizovala što se odrazilo na rezultate ovogodišnjih izbora i zaoštravanje odnosa sa susednim zemljama. U godini za nama, političku situaciju u Hrvatskoj obeležila je i izbeglička kriza, neuspeh tužbe protiv Srbije za genocid i ubstvo hrvatskog državaljanina Tomislava Salopeka u Egiptu, od strane Islamske države. Najnovija društvena igra: Stepinče, ne ljuti se! (FOTO) 1. Odbačen tužba za genocid Međunarodni sud pravde u Hagu, u februaru je odbacio tužbu za genocid Hrvatske protiv Srbije, kao i protivtužbu Srbije protiv Hrvatske. Hrvatska je 1999. tužila Srbiju za genocid nad Hrvatima u ratu 1994. - 1995. godine, dok je Srbija 2010. uzvratila tužbom za genocid nad hrvatskim Srbima u akciji Oluji u leto 1995. godine

Sud je prihvatio zaključke Haškog tribunala prema kojima zločini za koje je terećena Srbija, nisu počinjeni sa namerom da se uništi hrvatsko stanovništvo već da se natera na iseljavnje. Prema odluci suda, proterivanje Hrvata nije podrazumevalo i njihovo sistematsko uništavanje. Hrvatska tužba je odbačena sa 15 glasova za i dva protiv, dok je protvtužba Srbije odbačena jednoglasno. 2. Blokada granice Izbeglička kriza zaoštrila je odnose Hrvatske sa Srbijom, Mađarskom i Slovenijom. Međusobno optuživanje Hrvatske i Mađarske za postupanje sa migrantima tokom krize zavadilo je bivšeg premijera Milanovića i šefa mađarske vlade Viktora Orbana, da bi se nešto kasnije Ljubljana optuživala Zagreb iz sličnih razloga. Kolinda: Moramo da podignemo ogradu na granici sa Srbijom!

blokirala granični prelaz Bajakovo za ulaz teretnih kamiona iz Srbije Haos na granici: 3.000 migranata probilo kordon hrvatske policije!
Granica posle nekoliko dana deblokirana, a obe zemlje su ubrzo krenule "u smirivanje strasti". 3. Izbori Kolinda Grabar Kitrović je ostvarila najtesniju pobedu od samostalnosti Hrvatske u postala prva žena na čelu te države
Studentica Kolinda: Hrvatska predsednica upisala doktorske studije (FOTO)
najveće iznenađenje predstvaljao uspeh nestranačke grupe Most nezavisnih lista Most i Domoljubna HDZ koalicija vladaće Hrvatskom: A znamo i ime premijera! (FOTO)
iznenadili sve na hrvatskoj političkoj sceni predložio mandatara za sastav nove vlade Tihomira Oreškovića
Smeju im se i Srbi i Hrvati: Ko priča gore, Orešković hrvatski ili Karađorđević i Panić srpski? (VIDEO)
4. Rešetke za Mamića Zdravko Mamić uhapšen sredinom novembra
Beta / Damir Senčar
za utaju poreza, primanja i davanja mita i zlouptrebe poverenja u poslovanju
Na meti istrage su sumnjivi transferi fudbalera Dinama koji su obavljeni preko nekadašnje agencije "Mamić sport agency", koju je vodio Mario Mamić.
Dokle je dogorelo Zdravku Mamiću kada mu tašta čuva pare? pustio da se brani sa slobode Večernji list Dnevnik

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.