NAPRAVIĆU TI DETE, AL MORAŠ DA MI PLATIŠ 50 EVRA: Načelnik policije MIRKO KOSTOLAC je zbog ove rečenice dobio OTKAZ!
Foto: Printscreen/Youtube/PI ALFA

sta reći?

NAPRAVIĆU TI DETE, AL MORAŠ DA MI PLATIŠ 50 EVRA: Načelnik policije MIRKO KOSTOLAC je zbog ove rečenice dobio OTKAZ!

Kostolac je udaljen iz policijske službe

Objavljeno:

Policijska uprava virovitičko-podravska obavestila je da je njen bivši načelnik Mirko Kostelac udaljen iz službe. U septembru ga je zamenio novi načelnik Siniša Knežević.

Nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova utvrdile su da postoji osnovana sumnja da se Kostelac tokom 2016. godine zloupotrebio položaj u službi i prekoračio ovlašćenja u službi. Bivši je načelnik PU virovitičko-podravske tako 23. novembra rešenjem aktuelnog načelnika iste policijske uprave Siniše Kneževića udaljen iz službe, a protiv Kostelca biće pokrenut disciplinski postupak.

Izvidima i rešenju MUP-a prethodila je pritužba na Kostelčev rad koju je uložio Nacionalni sindikat policije.

- Prijavili smo ga jer nije normalno da, kada neko ima svatove, sve policijske patrole iz tog mesta pošalje dalje. Uz to je jednoj koleginici, koja nažalost ne može da ima dece, rekao da će joj za 50 evra napraviti dete. Jedan kolega mu je zbog toga prigovorio, pa mu je načelnik rekao kako je bolje da ćuti. Nakon nekoliko dana prebacio ga je na posao 60 kilometara od njegovog stana, u čijoj blizini je ranije i radio. Tako je i MUP-u naneo štetu jer do tada čovek nije imao nikakve putne troškove, rekao je Nikola Kajkić, predsednik Nacionalnog sindikata policije.

Kajkić ističe da se bilo čije takvo ponašanje ne može tolerisati, a pogotovo ne policijskog službenika.

- Onaj ko je podneo prijavu protiv mene neka i kaže zbog čega me prijavio, a ja ću o tome reći šta imam na mestu gde to bude trebalo. I dalje sam radnik MUP-a i nisam ovlašćen da dajem bilo kakve izjave - rekao je Kostelac.

(Espreso.co.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.