SVI PRIČAJU O OVOM STATUSU: U Dnevniku ustaše i partizani. Idi sine, nek ti je sa srećom!
Foto: Profimedia

DA LI SE SLAŽETE?

SVI PRIČAJU O OVOM STATUSU: U Dnevniku ustaše i partizani. Idi sine, nek ti je sa srećom!

Rezigniran zbog stanja u zemlji on je rešio da podeli svoje mišljenje sa svima

Objavljeno:

Riječanin Tonči Peranić, čiji sin odlazi na studije u Englesku, objavio je zanimljiv status koji se brzo proširio Fejsom. Naime, u Hrvatskoj se već mesecima raspravlja o dve teme koje nemaju previše veze sa sadašnjošću, nego s ratom koji je završio 1945. godine.

Jedna je famozna ploča s ustaškim pozdravom koja je postavljena u Jasenovcu, a druga je promena imena Trga maršala Tita, koja je juče i izglasana u Gradskoj skupštini grada Zagreba.

Rezignirani Peranić zbog toga, ali i zbog opšte rezigniranosti stanjem u društvu, napisao je status koji prenosimo u celini:

- Odlazi moj sin od doma, odlazi na studij u Englesku, sve je sam pronašao, organizirao, napravio i ide. Odlazi njih osmero, riječka mladost, tek su postali punoljetni, svi su upisali fakultet u Birminghamu. Ujutro kreću. Tužan sam i sretan zbog njega. Nitko se od te djece više nema namjeru vratiti. Kažem mu: “Pa mogao si i tu studirati i raditi.” Gleda me sa sjetom i veli: “Tata, pa da potrošim godine na studij, diplomiram, magistriram, doktoriram i da onda, ako budem imao sreće, radim za 5 000-6 000 kn?” Znam, pritom misli na mene. Ima pravo. Idi sine, nek ti je sa srećom. Dođi ponekad ovdje na odmor i uživaj. Kći je otišla u London poodavna, završila akademiju, udala se, tamo živi i radi. Dođe dvaput godišnje, ljeti i za Božić. Eto takva nam je hrvatska sudbina i perspektiva… usput gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani, nekakve ploče s natpisima, uvode nove poreze, poskupljenja, gade mi se svi odreda, bez obzira na političku boju. Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet - napisao je Peranić, a njegov status podijeljen je na desetke puta.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.