HRVATSKA ŠOKIRANA HOROROM: Mesar Mile držao roba na imanju, čovek radio 15 sati bez pauze - I TO NIJE NAJGORE!
Foto: Pixabay

pakao!

HRVATSKA ŠOKIRANA HOROROM: Mesar Mile držao roba na imanju, čovek radio 15 sati bez pauze - I TO NIJE NAJGORE!

Nije ovo Mili prvi put da se susreće s ovakvim optužbama, no ovo je najnoviji slučaj

Objavljeno:

Zbog krivičnog dela protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva, odnosno trgovine ljudima, splitsko Opštinsko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Milivoja U. (44) iz Slimena, poznatijeg pod nadimcima "Mile debeli" i "Mile mesar", piše Slobodna Dalmacija.

Nije ovo Mili prvi put da se susreće s ovakvim optužbama, no ovo je najnoviji slučaj.

"Mile mesar" je, prema krivičnoj prijavi, preko Ružice R., svoje dugogodišnje poznanice i državljanke BiH, tražio da mu nađe nekoga ko bi radio ilegalno na njegovom imanju.

Ona je pronašla Dž.Z., koji je tada bio u teškoj finansijskoj situaciji i trebao mu je posao te mu je rekla da će kod Mileta imati osiguran smeštaj i hranu, platu od 1.000 do 1.500 konvertibilnih maraka.

Primamljen dobrim uslovima, istog dana sastanak Milivoja i potencijalnog radnika dogovoren je u jednoj ćevabdžinici u Travniku pa je dogovoreno da Dž.Z. počne raditi već idući dan.

Dan posle Milivoj U. u citroenu C5 prevozi radnika legalno preko državne granice na prelazu Gornji Vinjani te tad od Dž.Z. traži putnu ispravu koju je zadržao i nakon policijskog pregleda na granici.

Odvezao ga je potom na imanje i smestio u staru kuću, a već idućeg dana od ranog jutra ovaj je krenuo s čišćenjem ilegalne klaonice, odvoženjem klaoničkog otpada, pomagao je pri klanju stoke, čistio i hranio stoku, izvodio građevinske i sve druge potrebne radove.

Tog prvog i drugog dana nesrećni je radnik radio po 15 sati bez pauze.

Kad je nakon mesec dana shvatio da ne radi po uslovima kakve je dogovorio s Milivojem, da su posao i radno vreme teži od dogovorenog, da se radi ponekad i cele noći bez redovne ishrane, i to isključivo mesom iz klaonice koje nije veterinarski pregledano, zatražio je od "poslodavca" dozvolu da poseti rodbinu u Travniku, želeći tako pobeći od "pakla".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.