SPLIĆANIN VREĐAO BIVŠU PARTNERKU PREKO PORUKA, PA POPIO KAZNU: Lupili ga po džepu, OVOLIKO je morao da plati
Policija, Foto: Kurir.rs/M.S.

hrvatska

SPLIĆANIN VREĐAO BIVŠU PARTNERKU PREKO PORUKA, PA POPIO KAZNU: Lupili ga po džepu, OVOLIKO je morao da plati

Splićanin je proglašen krivim jer je preko društvenih mreža vređao svoju bivšu partnerku

Objavljeno:

Splićanin (45) je nedavno proglašen krivim na splitskom prekršajnom sudu zbog počinjenog psihičkog nasilja nad svojom bivšom partnerkom.

Proglašen je krivim jer je svojoj 38-godišnjoj bivšoj intimnoj partnerki putem aplikacije "WhatsApp" slao, kako piše u presudi, omalovažavajuće i uvredljive poruke sadržaja "narkomanko, alkoholičarko". Na istoj aplikaciji je za svoju profilnu sliku stavio upravo sliku bivše partnerke uz natpis "gadi mi se". Istog dana, a bilo je to krajem novembra prošle godine, ju je vređao i omalovažavao rečima "Je*** se tri dana sa starcem po Lavu" te počeo rukama i pokretima simulirati seksualne radnje, što je sve kod nje izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 evra, a u kaznu mu je uračunato vreme dok je bio iza rešetaka tako da mu je kazna umanjena za nešto manje od 40 evra. Takođe mora platiti i 30 evra troškove postupka.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Nebojša Mandić

U svojoj odbrani je optuženi negirao da joj je rekao "Je*** se tri dana sa starcem po Lavu". Takođe je negirao da je rukama i pokretima tela simulirao seksualne radnje. Tvrdio je da je njegova bivša partnerka toga dana preuzela stvari koje joj je doneo na vrata stana, kao i da među njima nije bilo nikakve komunikacije. Kazao je da je u tom trenutku bio "ljut ka pas", ali da joj spornu rečenicu nije uputio.

Zajedno su proveli četiri meseca, a oštećena je na sudu posvedočila da je bio u vidno alkoholisanom stanju, ali da kasnije s bivšim partnerom nije imala neugodnosti. Okrivljeni je imao mogućnost suočavanja sa njom na suđenju, ali na zakazanom ročištu se nije pojavio niti je opravdao svoj izostanak, a sud je njeno svedočenje ocenio verodostojnim.

Za ovaj prekršaj je, inače, zaprećena novčana kazna u iznosu od 260 evra ili 90 dana zatvora, a sud je optuženom uzeo u obzir što ranije nije optuživan kao olakšavajuću oklonost, piše Dalmacijadanas.

Bonus video:

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

(Espreso/ Telegraf/ Dalmacijadanas/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.