50 GODINA SE SKRIVAO, A SADA PREDAO: UHAPŠEN JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH JAPANSKIH BEGUNACA, čekaju se rezultati DNK
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

NAJNOVIJE

50 GODINA SE SKRIVAO, A SADA PREDAO: UHAPŠEN JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH JAPANSKIH BEGUNACA, čekaju se rezultati DNK

Kirišima stoji iza nekoliko bombaških napada

Objavljeno: 18:08h

Japanska policija navodno je uhapsila Satošija Kirišimu, jednog od od najtraženijih begunaca za kojim je raspisana poternica pre 49 godina.

Kako prenose svetski mediji, reč je o čoveku koji je osumnjičen za seriju bombaških napada na sedišta japanskih kompanija u Tokiju i drugim gradovima tokom sedamdesetih.

Naime, Satoši se prijavio u jednoj bolnici na lečenje zbog raka u terminalnoj fazi sa lažnim dokumentima, da bi nakon nekoliko dana, dao svoje pravo ime i rekao da on bio član militantne grupe koja stoji iza nekoliko smrtonosnih bombaških napada 1970-ih.

Policija čeka DNK testove muškarca, kako bi se utvrdio njegov identitet.

Fotografija nasmejanog Satošija Kirišime skoro pola veka oblepljena je na oglasnim tablama ispred policijskih stanica širom Japana, nakon što je tokom sedamdesetih optužen za više bombaških napada u Tokiju, a tamošnji mediji prenose, da je potraga konačno završena i da je Kirišima uhapšen.

Tamošnji mediji prenose Satoši ima 70 godina, što odgovora opisu jednog od najdugovečnijih traženih lica u Japanu.

"U poslednjim trenucima života želi da koristi svoje pravo ime"

- Dakle, prvo je koristio jedno ime, a onda je krajem nedelje rekao da je zapravo on Satoši Kirišima i da u poslednjim trenucima života želi da koristi svoje pravo ime, jer mu je, kako tvrdi, ostalo nekoliko meseci života - navodi se u saopštenju policije.

Kirišima stoji iza nekoliko bombaških napada

Kirišima je bio član Istočnoazijskog antijapanskog oružanog fronta, radikalne levičarske grupe koja stoji iza nekoliko bombaških napada sa smrtnim ishodom na sedišta kompanija, izvedenih u periodu od 1972. do 1975. godine, uglavnom u prestonici Japana.

Bonus video:

01:20

SNAŽAN TAJFUN POGODIO JAPAN! Hitno evakuisano više od 200.000 ljudi

(Espreso/Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.