POZNATA HRVATICA SA MUŽEM PRONEVERILA 350 HILJADA EVRA: Porodiće se u ZATVORU, poznanica SVE OTKRILA
Hrvatsko-australijski par, Foto: Printscreen

opasni prevaranti

POZNATA HRVATICA SA MUŽEM PRONEVERILA 350 HILJADA EVRA: Porodiće se u ZATVORU, poznanica SVE OTKRILA

Ono što je dodatno šokiralo hrvatsku javnost jeste činjenica da je Adriana Matak trudna

Objavljeno:

Zagrebačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv hrvatsko-australijskog para, Luke Grge Mataka (31) i njegove supruge Adriane Matak (36), blogerke i influenserke, zbog sumnje da su svoje žrtve prevarili za više od 350.000 evra.

Ono što je dodatno šokiralo hrvatsku javnost jeste činjenica da je Adriana Matak trudna, a kako se navodi, ona će u pritvoru najverovatnije izneti trudnoću. Inače, suprugu i njoj se na teret stavlja prevara teška 350.000 evra, a kako tvrdi poznanica Matakovih, oni su navodno oštetili ljude za čak 4, 5 miliona funti. Ova informacija ipak nije proverena, i navodno se odnosi na tlo Australije i Velike Britanije.

"Okrivljeni se terete da su od oktobra 2018. do septembra 2023. godine, zajedno i dogovorno, protivpravno sticali znatne imovinske koristi, prema petoro različitih oštećenika lažno predočili da će prvookrivljeni (31.) pružiti usluge investiranja na tržištu kapitala za račun oštećenog, iako su okrivljeni bili svesni da prvookrivljeni nema registrovanu delatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti je takve usluge stvarno mislio da pruža.

Terete ih za prevare od 350.000 evra

Nakon što su im oštećeni poverovali i sa prvookrivljenim (31) sklopili ugovore o pružanju konsultantskih usluga, oštećeni su mu uplatili novac odnosno ukupni iznos od oko 350.000,00 evra. Okrivljeni su, tereti ih se, neistinito uveravali oštećene da je novac investiran, predočavali neistinite izveštaje da ostvaruju dobit te navodili različita opravdanja zbog kojih ne mogu vratiti novčana sredstva, iako novac nisu uložili na tržište kapitala, već su ga zadržali u zajedničku korist.

Andriana došla u Hrvatsku da se leči od alkoholizma

Kako je za portal "24.sata" rekla devojka po imenu Branka, koja je takođe povratnica iz inostranstva, ona je Adrianu upoznala nakon njenog povratka u Hrvatsku. Ističe da je ona došla na Balkan zbog rehabilitacije, te i da je sve bilo dobro dok nije upoznala Luku. "Adrianu sam upoznala kad je došla u Hrvatsku. Lečila se od alkohola i htela je da počne iznova. Sve je bilo dobro dok nije upoznala Luku. Tad se promenila i počela da radi gluposti" - rekla je Branka, preduzetnica koja se u Zagrebu bavi organizacijom venčanja.

Šokirala se nakon što je čula da je devojka koju je poznavala i želela da joj pomogne sa suprugom uhapšena u Zagrebu krajem avgusta. "Jedno je vreme i radila za mene, honorarno, i to joj je dobro išlo. Bila je čista od alkohola i sve se činilo dobro, a onda je na internetu upoznala Luku. On se, koliko čujem, prevarama počeo baviti još u mladosti. Jako je puno prevarenih i iznosi za koje su ih oštetili vrlo su veliki. Spominje se iznos od čak 4,5 miliona funti, za koje su oštetili ljude u Australiji i Velikoj Britaniji! Obe države članice su Komonveleta i žele da im sude" - rekla je Branka za hrvatske medije.

Preko noći promenili stil života

Oboje imaju i hrvatsko i australijsko državljanstvo. Povratnica iz Australije, koja u Hrvatskoj vodi firmu za planiranje venčanja, rekla je da su Adriana i Luka počeli živeli na visokoj nozi nakon što su otišli u London. "Krenuli su da idu u Ric, počeli su da nose Gucci, Versace, torbice Hermes... Cura koja nije imala za režije odjednom je počela da živi na visokoj nozi. Tamo se učlanila u razne ekskluzivne ženske klubove, u kojima bi upoznala druge žene iz tog društva. Krenuli bi razgovori o supruzima, ko što radi... Ona bi rekla da se njen suprug bavi ulaganjima, da je uspešan, međusobno bi se upoznali i tako bi, malo-pomalo, sve krenulo", rekla je za 24 sata.

Poriču krivicu

Branka nije želela da investira jer joj se Luka činio suviše mlad i "zelen". "Vrlo se dugo nisam čula s Adrianom. Nakon što se spetljala s Lukom, blokirala me na društvenim mrežama. Prestala se javljati svim prijateljima iz Hrvatske" - rekla je Branka na kraju razgovora za portal 24.sata.hr

Na ispitivanju u tužilaštvu Matakovi su porekli krivicu i kratko su rekli da niko nije prevaren, nego da će novac njihovim klijentima biti isplaćen. Čak su dali naslutiti i da je na neki brokerski račun već prebačeno 600.000 evra kojima će namiriti sve koji se smatraju prevarenima, piše Jutarnji list.

Idući je na potezu Opštinski kazneni sud u Zagrebu, koji će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv Matakovih.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.