ZORICA SE VRATILA IZ AMERIKE POSLE 3 MESECA, PA POKAZALA KOLIKO JE TAČNO ZARADILA: Šta mislite, da li se ISPLATILO?
Dolari, Foto: Printscreen/Tik Tok/zorica.barth

muke balkanaca

ZORICA SE VRATILA IZ AMERIKE POSLE 3 MESECA, PA POKAZALA KOLIKO JE TAČNO ZARADILA: Šta mislite, da li se ISPLATILO?

Zorica radila po dva posla u Americi kako bi preživela, a onda obznanila da li joj se sve to isplatilo

Objavljeno:

Zorica je sa Balkana otišla u Ameriku da odradi sezonu i zaradi nešto para. Nešto više od tri meseca provela je preko okeana, radila dva, tri posla i vratila se.

Koliko je u tome uspela, pokazala je u video snimku koji je objavila na društvenoj mreži Tiktok.

"Provela sam u Americi tri i po meseca, prvi posao sam našla još dok sam bila u Hrvatskoj, preko agencije. Tamo sam radila kao server ili hostesa. Za servera je satnica osam dolara plus bakšiš, a za hostersu 15 dolara plus bakšiš. Serveri dobijaju veći tips, a nama je to bilo od 150 do 200 dolara po doručku. Za tri meseca sam, za odrađenih 20 sati nedeljno na tom poslu zaradila 6.500 dolara.

Na drugom poslu sam radila kao kuvarica. Na hladnoj liniji u špicu sezone sam radila oko 55 sati, a van sezone 30 sati nedeljno. Satnica mi je bila 20 dolara, a prekovremeno 30 dolara. Drugi posao sam našla sama i tamo sam zaradila 11.800 dolara.

Prilikom svake plate skida se porez koji kasnije možete povratiti takođe uz pomoć agencije. Računam da ću sa tim povratom ponovo platiti program i otići u Ameriku. Tako da sam sve zajedno, radeći dva posla, kroz tri meseca zaradila 18.300 dolara", objasnila je ona u ovom videu.

Ljudi su joj u komentarima čestitali, a ona je dodatno pojasnila da je ova cifra neto zarada i da će deo poreza koji je platila dobiti nazad.

Bonus video:

01:35

Sezonski posao u Americi

(Espreso/Kurir.rs/I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.