PLAĆENI SU VAM STAN, HRANA I PREVOZ, A NE TREBA VAM ŠKOLA: Za ovaj posao u Srbiji mnogi se otimaju
Foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

PAZITE DOBRO!

PLAĆENI SU VAM STAN, HRANA I PREVOZ, A NE TREBA VAM ŠKOLA: Za ovaj posao u Srbiji mnogi se otimaju

Podsetili su da je ostalo još malo vremena da se svi zainteresovani prijave za decembarski uputni rok

Objavljeno: 12:20h

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

"Pozivamo sve zainteresovane mladiće i devojke koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetili su da je ostalo još malo vremena da se svi zainteresovani prijave za decembarski uputni rok. Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, pokažu patriotizam prema svojoj zemlji, a dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren.

Vojska Srbije, Vojska
foto: Generalštab Vojske Srbije

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje u martu i septembru.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Bonus video

04:14

EVO KAKO VOJSKA SRBIJE OD IDEJE DOLAZI DO PROTOTIPA NAORUŽANJA! Pukovnik otkrio: Sve zavisi od složenosti, minimum je 15 MESECI

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.