ČISTIO STAN, TUŠIRAO SE, PA TEK POZVAO 112? Hrvatski policajci SVE SIGURNIJI ko je UBIO mladu Mihaelu
Mihaela Berak, Foto: Printscreen/Facebook/Studentski zbor Pravnog fakulteta Osijek

femicid

ČISTIO STAN, TUŠIRAO SE, PA TEK POZVAO 112? Hrvatski policajci SVE SIGURNIJI ko je UBIO mladu Mihaelu

Za femicid počinjen u Hrvatskoj, policija je sve više sigurna da je počinilac Marko S, policajac iz Osijeka

Objavljeno:

Hrvatska policija je sve sigurnija da je policajac Marko S. kriv za smrt Mihaele B. iz Osijeka, nakon što su se pojavili novi dokazi u istrazi.

Prema informacijama do kojih je došao Index, Županijsko državno tužilaštvo ostaje pri kvalifikaciji da se radi o ubistvu, a takvu kvalifikaciju potkrepilo je sve što je dosad utvrđeno tokom sprovođenja dokaznih radnji, uključujući i nove dokaze.

On je, kako se veruje, sat vremena nakon ubistva pozvao je 112, a pre toga je u stanu čistio tragove i nameštao mesto zločina da izgleda kao da se radi o samoubistvu.

Mihaela Berak
Mihaela Berakfoto: Facebook / Mihaela Berak

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, policajac je tek oko sat vremena nakon ubistva nazvao 112. Njima je, a ne policiji, lažno prijavio da je Mihaela počinila samoubistvo. U međuvremenu je i telefonirao, međutim, nije poznato koga je zvao i da li je razgovarao s nekim u policiji.

Navodno je u međuvremenu i čistio odeću i tuširao se, a nije isključeno ni da je premeštao pištolj kako bi sve izgledalo kao samoubistvo.

Marko Smažil
Marko Smažilfoto: Printscreen/Instagram/marko_smazil

Naime, istražitelji su tek nakon nekog vremena tokom uviđaja posumnjali u verziju o samoubistvu koju je plasirao 27-godišnji policajac. Onda su na ispitivanju pritisnuli Marka i nakon nekog vremena došli do verzije prema kojoj je pištolj slučajno opalio dok ga je čistio.

I dalje je sasvim nejasno zašto su policajci tako lako poverovali u tu verziju, iako ih je njihov 27-godišnji kolega pre toga slagao da se Mihaela sama ubila i da on nema nikakve veze s tim.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.