NEKOLIKO DANA PRE SMRTI SE ŽALILA PRIJATELJICAMA NA NJEGA: Ovo je policajac koji se sumnjiči da je UBIO MIHAELU
Marko Smažil, Foto: Printscreen/Instagram/marko_smazil

TRAGEDIJA KOJA JE ZAVILA OSIJEK U CRNO

NEKOLIKO DANA PRE SMRTI SE ŽALILA PRIJATELJICAMA NA NJEGA: Ovo je policajac koji se sumnjiči da je UBIO MIHAELU

"Posvađali smo se juče i rekla sam da se više ne želim viđati s njim. I onda je on ovo sve napravio", navodno je napisala Mihaela svojoj prijateljici

Objavljeno: 07:34h

Za ubistvo Mihaele Berak (21) iz Osijeka osumnjičen je policajac Marko Smažil (27), a njeni najbliži i dalje traže odgovore. Mihaela je stradala u sredu oko 22 sata nakon što je u nju iz službenog pištolja hitac ispalio Marko Smažil.

Nemili događaj se odvio u njegovom stanu, a njih dvoje su, kako je preneto, tek započeli svoju vezu, ali je Mihaela htela da je prekine, prema navodima njenih prijateljica. Policajac nije odmah prijavio slučaj, već je čekao gotovo dva sata, što je probudilo sumnju kod mnogih. Za to vreme je, govore nezvanične informacije, policajac Marko pomerao stvari po stanu razmeštajući ih i pozivao određene osobe.

Utvrđeno je da se radi o nehatu, odnosno da nije bilo namere, međutim, mnogi ne veruju u ovu verziju priče.

Ubijena Mihaela
Ubijena Mihaelafoto: Facebook / Mihaela Berak

- Sve radnje smo proveli temeljno, profesionalno i nepristrano - rekli su iz policijske uprave, piše 24 hr.

Mihaela se žalila prijateljima

Početkom nedelje imali su sukob zbog kog je Mihaela, u porukama koje je pisala prijateljici, Marka nazvala posesivnim, poremećenim i manipulativnim, te izjavila kako više ne želi da se viđa sa njim, piše Index.hr.

Iz poruka se saznaje da su se znali vrlo kratko. Intenzivno su se, sudeći iz poruka, dopisivali oko nedelju dana.

U subotu 9. septembra, prijateljica je primila sledeću poruku: "Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljan, da sam ja s njim ovo ono srećna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi."

Prijateljica pita: "Ček koliko dugo vi pričate", a odgovor glasi: "Četiri dana."

U porukama se navodi i da je "napravio dramu" i prijateljici ukazuje da mu pogleda "Instagram". Ispod te poruke je poslala Markov "Instagram" profil na kom stoji kratak opis: "Never revenge, let them realize!!!" (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

"Posvađali smo se juče i rekla sam da se više ne želim viđati s njim. I onda je on ovo sve napravio", navodno je napisala Mihaela.

Menjao iskaz nekoliko puta

Nezvanično se saznaje kako je Marko Smažil nekoliko puta tokom saslušanja menjao iskaze, počevši od toga da se devojka sama ubila, da se on u tom trenutku tuširao, pa onda da se ispaljenje metka dogodilo slučajno.

Osumnjičeni za ubistvo Mihaele Berak
Osumnjičeni za ubistvo Mihaele Berakfoto: HRT

Policija ga je zbog toga prvobitno teretila za teško kazneno delo protiv opšte sigurnosti. Tek posle je Županijsko državno tužilaštvo njegov zločin okarakterisalo kao ubistvo.

Osiječka policija nije htela da se izjasni da li ima saznanja o objavljenim porukama, koje su primili dan nakon ubistva, i kako utiču na utvrđivanje okolnosti i motiva smrti mlade devojke, ali su u petak odlučili da privedu Smažila sudiji istrage pod sumnjom da je počinio teško kazneno delo dovođenja u opasnost radnjom uzrokujući smrt druge osobe.

Odnosno, terete ga za nemarni postupanje službenim pištoljem koji je uzrokovao nečiju smrt.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.