"VOJNI ROK U JUGOSLAVIJI NIJE TRAJAO TOLIKO": Milanović "IZREŠETAO" po Bed Blu Bojsima, OPLEO i po Plenkoviću
Zoran Milanović, Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

problemi sa dinamom

"VOJNI ROK U JUGOSLAVIJI NIJE TRAJAO TOLIKO": Milanović "IZREŠETAO" po Bed Blu Bojsima, OPLEO i po Plenkoviću

Milanović nije štedeo ni Plenkovića, ni Bed Blu Bojse u svom govoru

Objavljeno:

Predsednik Republike i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudelovao je u Požegi na svečanoj prisezi 39. naraštaja redovnih vojnika na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju.

Govoreći o izborima, kaže da se nada da će se držati toga da izbori budu svake četiri godine. O održavanju parlamentarnih i evroparlamentarnih izbora na isti dan kaže: “Bože sačuvaj, nikako.”

"Nadam se da se neće raspustiti ranije, a onda kad se raspusti je uzak prostor kad predsednik donosi odluku", rekao je. "Nadam se da ćemo se opet držati toga da se ide na izbore svake četiri godine", rekao je Milanović.

Potom je odgovorio Plenkoviću.

Andrej Plenković
Andrej Plenkovićfoto: Profimedia

"Nemam ja nikakve nesmislene teze. Mogu biti istinite ili neistinite, ali ne nesmislene", kazao je Milanović. "On to ne razume sa svojih sto rečenica. Može prodavati maglu onima koji ne koriste mozak", prokomentarisao je Plenkovićev komentar da predsednik koristi nesmislene teze.

O Bed Blu Bojsima

"Ne možeš svaki puta, možeš možda u HDZ-u, ali reći da ja radim štetu Hrvatskoj da ja radim štetu Hrvatima u Grčkoj je netačna, pokvarena je. Daj mi dokaze. Čime radim štetu? HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor", nastavio je.

"Aristotel ne bi bolje to zamislio. Grliću mozak ne može biti konzistentan dve sekunde. Da sam ja razljutio grčke sudije. Ovo grčko je sjajno. Mada je verovatno neki nivo sudije mogao doneti odluku da se ljudima da sitnih 18 meseci. Članica EU ima pritvor - to je ćuza. 18 meseci za obične huligane? Šta se u tih 18 meseci mora dogoditi, drugovi i drugarice? Vojni rok u SFRJ nije trajao 18 meseci", istaknuo je.

Uhapšeni Bed Blu Bojsi
Uhapšeni Bed Blu Bojsifoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

"Ajde probajte u Hrvatskoj doneti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti. Prošetajte se Zagrebom, videćete milijardu grafita kojima se bezobrazno uništava tuđa imovina. Ide li se u pritvor za to?", pita Milanović. Dodaje da huligani najpre štete sami sebi. “Time se bavite. To je nasilje prema imovini, uništena fasada i razbijen prozor.”

Bonus video:

01:41

Mere bezbednosti pred utakmicu Dinamo - Aek

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.