VEDRANA RUDAN POSLALA JASNU PORUKU, DOTAKLA SE ĐOKOVIĆA! Evo šta je REKLA, ceo REGION ODZVANJA, slušajte SAMO
Vedrana Rudan i Novak Đoković, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/EPA/Caroline Blumberg

JASNO I GLASNO

VEDRANA RUDAN POSLALA JASNU PORUKU, DOTAKLA SE ĐOKOVIĆA! Evo šta je REKLA, ceo REGION ODZVANJA, slušajte SAMO

Ona je uporedila i našeg Novaka Đokovića sa legendarni Džesijem Ovensom, s obzirom na to šta je srpski as uspeo da uradi u tenisu, sportu koju je više od veka bio "privilegija zapadnog sveta"

Objavljeno: 19:44h

Hrvatska književnica Vedrana Rudan poručila je da današnji roditelji moraju da prihvate da njihovo dete najverovatnije nije neki novi Novak Đoković i da moraju da smanje očekivanja prema svojoj deci.

Rudanova koja je upravo objavila novu knjigu "Besplatna dostava", u kojoj se bavi jednom od najaktuelnijih tema današnjice - položajem deteta u kapitalizmu, kroz koju poručiuje da se deca danas prebacuju od "baba i deda, preko raznih školica, treninga itd" kako bi roditelji mogli da rade i zarade što više.

U intervjuu za "Kurir", književnica kaže da se danas postavljaju neka prevelika očekivanja pred decu, i od strane roditelja i od strane nastavnika i profesora, te da deca u suštini umesto da se uče o ljubavi, empatiji, dobroti, u stvari se stavljaju pod pritisak uspeha.

Vedrana Rudan
Vedrana Rudan foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Za empatiju nikad ne može biti kasno. Ona se deci pokazuje primerom, pre svega u njegovom domu. Voli mamu, tatu, prijatelje, mačku, baku, dedu, pomozi slabijem od sebe. Pištoljem i nožem se ne rešavaju problemi. I govori kad ti je teško. Zlostavljana deca najčešće ćute jer nikome ne veruju. Profesori ih gledaju kroz ocene, roditelji kroz ocene i sportske uspehe. Neko bi trebao reći i profesorima i roditeljima da su i Ajnštajn i Đoković biljke koje niknu jednom u nekoliko stotina godina, ako. Biti dobar, pristojan, tolerantan i pažljiv mnogo je lakše nego osvojiti Rolan Garos, ali i mnogo bitnije - rekla je Rudanova.

Ona je uporedila i našeg Novaka Đokovića sa legendarni Džesijem Ovensom, s obzirom na to šta je srpski as uspeo da uradi u tenisu, sportu koju je više od veka bio "privilegija zapadnog sveta".

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: J UlienMattiagaojing / Xinhua News / Profimedia

- Đoković je Džesi Ovens, koji je pobedio na Hitlerovim Olimpijskim igrama i ušao u istoriju. Tamo će ostati zauvek. Ne kao Srbin, već kao Čovek - rekla je Rudanova.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso/ Telegraf/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.