DETALJI O PADU AVIONA U HRVATSKOJ: U potrazi za olupinom učestvuje više od 120 ljudi
Avion, Foto: Profimedia

pao avion

DETALJI O PADU AVIONA U HRVATSKOJ: U potrazi za olupinom učestvuje više od 120 ljudi

Telegram nezvanočno saznaje da su u avionu bile tri osobe, te da su imali goriva za četiri sata. Planirani let trebalo je da traje sat vremena

Objavljeno:

U avionu koji je danas nestao s radara u Hrvatskoj bile su tri osobe, a letelica je imala goriva za četiri sata leta. javlja telegram.hr.

Hrvatska kontrola letenja obavestila je Operativni centar civilne zaštite Uprave civilne zaštite da je danas oko 12.30 sati, severno od Jezerana, s radara nestao mali avion "Cirrus 20" oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli. Operativni centar civilne zaštite pokrenuo je akciju potrage i spasavanja aviona, objavili su iz Uprave civilne zaštite MUP-a, prenosi index.hr.

"Na teren su upućeni radnici Službe civilne zaštite Karlovac i Gospić, policijski službenici, članovi HGSS-a - stanice Karlovac, Gospić i Ogulin, te vatrogasci DVD-a Brinje, a aktivirana je i Državna intervencijska jedinica civilne zaštite Rijeka i Zagreb. Akcijom potrage i spasavanja koordinira voditelj Službe civilne zaštite Gospić", dodali su.

U potrazi učestvuje više od 120 ljudi, avion traže i helikopterom

U potrazi učestvuje više od 120 ljudi. Područje nadleće helikopter Ministarstva odbrane, a timovi tragaju na terenu pešice, te uz pomoć terenskih vozila i kvadova, objavio je HGSS.

U avionu bile tri osobe?

Telegram nezvanočno saznaje da su u avionu bile tri osobe, te da su imali goriva za četiri sata. Planirani let trebalo je da traje sat vremena.

HGSS traži pomoć građana

''Pozivamo sve koji imaju informacije ili su primetili nešto sumnjivo na tom području da odmah kontaktiraju broj 112. Svaka informacija može biti od velike važnosti za uspešan ishod potrage'', pozvali su iz HGSS-a.

(Espreso / Index.hr/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.