OGLASILI SE IZ UPRAVE ZAGREBAČKE BOLNICE U KOJOJ SU MRTVI LEŽALI NA PODU: Nakon JEZIVOG SNIMKA ovo imali da KAŽU!
Bolnica u Zagrebu, Foto: Printscreen/streetview, Printscreen/Index

UŽAS

OGLASILI SE IZ UPRAVE ZAGREBAČKE BOLNICE U KOJOJ SU MRTVI LEŽALI NA PODU: Nakon JEZIVOG SNIMKA ovo imali da KAŽU!

Reagovali su tek danas i to nakon što je u javnost procurilo otvoreno pismo jednog od zaposlenih koji je dobio otkaz na Odeljenju patologije

Objavljeno:

Komisija za unutrašnji nadzor bolnice Sveti Duh utvrdila je propuste u postupanju prema telima preminulih pacijenata, poručili su danas iz ove bolnice nakon što je pre nekoliko nedelja objavljen uznemirujući snimak s telima umrlih na podu njihove mrtvačnice.

Direktorka skrivala informaciju o otkazima

Portal Index pre šest dana poslao je upit Kliničkoj bolnici Sveti Duh s obzirom na to da su imali nezvaničnu informaciju da je direktorka bolnice uručila otkaz ugovor o radu pomoćniku obducenta i šefu patologije. Zanimali su ih konkretni razlozi za otkaz ugovora o radu, ali iz bolnice im nije stigao odgovor na upit.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja.

Reagovali su tek danas i to nakon što je u javnost procurilo otvoreno pismo jednog od zaposlenih koji je dobio otkaz na Odeljenju patologije.

"Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh, zgrožena javno objavljenim snimcima preminulih pacijenata na podu mrtvačnice Zavoda za patologiju KBSD, pokrenula je proceduru unutrašnjeg nadzora zbog povrede dostojanstva preminulih, remećenja mira pokojnika i uznemiravanja njihovih porodica, kao i uništavanja reputacije bolnice. Događaj koji je potresao javnost Uprava KBSD prijavila je Policijskoj upravi i DORH-u", poručili su.

"Evidentno se povremeno događalo da se tela stavljaju na pod"

Istraga Komisije, kako se navodi, ukazuje na nesklad u izjavama odgovornih osoba, načelnika Zavoda za patologiju i pomoćnika glavnog obducenta koji su prvobitno izjavili da se poštovao propisani pravilnik, a zatim i da je u poslednje dve decenije "znalo da se događa da broj pokojnika premaši kapacitet mrtvačnice te da se pokojnici u nedostatku raspoloživih mesta nažalost polažu na pod".

Izvinjenje porodicama

"U ime bolnice i svih njenih radnika, Uprava KBSD se izvinjava porodicama pokojnika čije je dostojanstvo, na ovaj način povređeno. Uprava KBSD je preduzela sve mere kako se takvo što više nikada ne bi ponovilo", poručili su na kraju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.