SODOMA I GOMORA NA ULICAMA POPULARNE LETNJE DESTINACIJE: Skidaju se GOLI i prave HAOS, stanovnici BESNI! (VIDEO)
Turisti prave haos u Splitu, Foto: FACEBOOK/PRINTSCREEN/DANAS.HR

NE ZNAJU ZA SRAM

SODOMA I GOMORA NA ULICAMA POPULARNE LETNJE DESTINACIJE: Skidaju se GOLI i prave HAOS, stanovnici BESNI! (VIDEO)

Splićani su besni zbog turista koji prave krš i lom na ulicama ovog grada

Objavljeno:

Od turista mnogi Splićani žive, ali zbog turista mnogi ne mogu mirno da spavaju. Scene takvih "gostiju" po glavnim ulicama se već šire društvenim mrežama, a stanari su besni zbog ovakvog nedoličnog ponašanja. Kako navodi Dnevnik.hr, letnja sezona je blizu, a gosti su se već previše opustili.

Jedan turista koji je došao u Split je gospođi koja ga snima pokazao golu zadnjicu i gađao je flašom. Jedna turistkinja je sela na umetničku instalaciju u centru grada i to polu gola kako bi se fotografisala. "To nije prvi put, čak znam da su i nuždu obavljali i bacali svašta po ulici. Meni je ovo katastrofa. Čak su ženi koja živi ispod mene vrata digli. Nema kulture, mi smo došli na nulti nivo", rekla je Gorana Leskur iz Splita.

"Nažalost sezona još nije ni počela, evo vidite u dugim smo rukavima, a već se dešava ono što se dešavalo u onoj najjačoj, udarnoj sezoni ranije, dakle kupanje u fontanama, mokrenje oko zgrada, gospođu su gađali flašom i pokazivali zadnjicu. Po mom mišljenju bi trebalo da reaguje policija u toj glavnoj ulici gde su disko klubovi i gde je zabeležen najveći broj incidenata", rekla je predsednica gradskog kotara za Grad Lara Arapović Bonačić.

Stanari koji žive u centru besne jer ovim scenama nikad kraja, a ostala turistička mesta su stala na kraj raskalašnom ponašanju. U četvrtak gradska skupština u Splitu bi trebalo da usvoji novu odluku o javnom redu i miru. Time bi se neka neprimerena ponašanja konačno mogla sankcionisati što do sada nije bio slučaj. O tome se oglasio i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

"Mi ćemo angažovati nove redare i novo obezbeđenje i moramo da se na najbolji način pripremimo da svojim gostima koji dođu ovde u grad ukažemo na primereno ponašanje", rekao je gradonačelnik. Kako se navodi možda pomognu i kazne jer će se ubuduće na javnim površinama i uriniranje na javnim mestima kažnjavati sa 300 evra, a spavanje u parku na trgu ili ulici sa 150 evra, tako da je na gostima da se lepo ponašaju, a na redarima da ih u suprotnom kazne.

Bonus video:

04:23

STRANI TURISTI LUDI ZA SRBIJOM! Cene aranžmana na OVIM mestima znatno SKOČILE, ali VISOKI IZNOSI ne SPREČAVAJU punjenje KAPACITETA

(Espreso / Mondo, Danas. hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.