POPLAVE NAPRAVILE HAOS U HRVATSKOJ, VRH VODENOG TALASA IDE PREMA OVOM GRADU: Evo kada se može OČEKIVATI!
Poplave u Hrvatskoj, Foto: Printscreen/Twitter/@segvic_vesela

ALARMANTNO

POPLAVE NAPRAVILE HAOS U HRVATSKOJ, VRH VODENOG TALASA IDE PREMA OVOM GRADU: Evo kada se može OČEKIVATI!

Tokom noći je najteže bilo u Karlovcu i Kostajnici gde je na snazi vanredno stanje za reke Koranu, Kupu i Unu

Objavljeno:

Vrh vodenog talasa prošao je kroz Karlovac, sada ide prema Petrinji, kažu u "Hrvatskim vodama".

- Vrh vodenog talasa na području grada Petrinje možemo očekivati u noći između petka i subote, na nivou iz 2014. Očekuje se da će biti ugrožen celi niz kuća i vikendica od Karlovca do Siska - rekao je Tomislav Novosel iz Glavnog centra za odbranu od poplava "Hrvatskih voda".

Novosel je naveo da su u Karlovcu poplavljene brojne saobraćajnice, neka naselja nizvodno od grada su odsečena, veliki broj kuća je u okruženju. Visok vodostaj, dodao je, potrajaće još 48 časova na području grada Karlovca.

Prema njegovim rečima, tokom noći je najteže bilo u Karlovcu i Kostajnici gde je na snazi vanredno stanje za reke Koranu, Kupu i Unu.

Vrh vodenog talasa bio je oko ponoći za Kupu i Koranu i oko 22.00-23.00 časa za Unu. Kupa je u Karlovcu u 2.00 časa dostigla 840 centimetara, što je treći po veličini vodeni talas od 1926.

Australija, Poplave
foto: Profimedia

- Prvi je bio 1939, samo 20-ak centimetara viši od ovoga. Una je dosegnula 499 centimetara u Hrvatskoj Kostajnici, trenutno je u opadanju i opala je za dvadesetak u odnosu na ponoć i najviši vodeni talas. U iduća 24 časa očekujemo da Kupa i Korana u Karlovcu opadnu za oko pola metra - rekao je Novosel.

On je dodao da se danas i sutra očekuje smirivanje vremena što će pogodovati da se situacija počne smirivati i na terenu.

Bonus video:

01:58

Poplave u Prijepolju

(Espreso/ Blic/ Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.