PLENKOVIĆU STIGLE PRETNJE UBISTVOM: Policija opkolila Banske dvore, tvrdi da je već bio na meti atentatora
Foto: Profimedia

NAJNOVIJA VEST!

PLENKOVIĆU STIGLE PRETNJE UBISTVOM: Policija opkolila Banske dvore, tvrdi da je već bio na meti atentatora

Navodi se da je policijsko postupanje u toku.

Objavljeno:

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković dobio je jutros pretnju ubistvom njega i članova vlade, pa je intervenisala policija koja se u velikom broju nalazi ispred Banskih dvora.

Posle pretnje u sedište hrvatske vlade je upućen interventni tim.

Fotoreporteri zagrebačkog portala Index snimili su pred Banskim dvorima parkirano više policijskih vozila, a zgradu vlade obezbeđuju pripadnici interventne policije naoružani dugim cevima.

Navodi se da je policijsko postupanje u toku.

Upitan da prokomentariše današnji godišnji izvještaj SOA-e, Plenković je u Dubrovniku rekao da postoje "dve grupe koje su vrlo jasno identifikovane, koje su povezivale krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka".

"Pre tri godine je bio teroristički napad, ja sam bio cilj, tu nema dileme"

„Imali ste teroristički napad (Danijela) Bezuka pre tri godine na Banske dvore, ne nužno da biste povredili policajca Oskara Fiurija, već da biste izvršili teroristički akt protiv vlade, odnosno premijera, protiv mene, nema dileme", dodao je on.

On je ocenio da je Bezuk "to uradio zbog atmosfere, sredine u kojoj je odrastao", odnosno da mu je neko dao oružje, naučio ga da puca i "pokrenuo onaj moment volje koji je najvažniji".

"Imali smo sreće da nije uspeo u svojoj nameri. Međutim, takve pretnje postoje i danas, a evo jedne pretnje. Trenutno je jedinica interventne policije ispred Vlade, još jedna pretnja te vrste meni i članovima. vlade“, rekao je premijer.

(Espreso.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.