OTAC IZ PAKLA BRUTALNO ZLOSTAVLJAO DECU: Policija u kadi punoj HLADNE VODE zatekla dečake PRESTRAVLJENE I PROMRZLE
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

STRAVA I UŽAS U HRVATSKOJ

OTAC IZ PAKLA BRUTALNO ZLOSTAVLJAO DECU: Policija u kadi punoj HLADNE VODE zatekla dečake PRESTRAVLJENE I PROMRZLE

Otac ih je tukao rukama po telu, jednan dečak je zadobio modrice po laktu i leđima, a drugom po potiljku i bokovima

Objavljeno:

Uznemiren jer njegovi školarci izostaju sa nastave, a usput pušeći sintetičku drogu Galaksi jer u takvom društvu žive, muškarac iz severne Hrvatske, otac devetoro dece, odlučio je da primeni potpuno neprikladne metode kažnjavanja. Zbog svega je intervenisala policija koja je, ne verujući sopstvenim očima, u kadi punoj hladne vode zatekla dva prestravljena, promrzla i gola dečaka.

Prava drama za dečake počela je oko 19 časova prošlog 12. oktobra u porodičnoj kući. Otac ih je tukao rukama po telu, jednan dečak je zadobio modrice po laktu i leđima, a drugom po potiljku i bokovima. Zatim ih je obojicu naterao da skinu odeću i oterao ih u kupatilo da sede goli u kadi. Istovremeno je uključio hladnu vodu i odbio da uključi grejanje, a zatim širom otvorio prozor kupatila.

- Pa ćete sedeti u kadi do jutra - rekao im je odlučno otac dok su dečaci plakali i tresli se od hladnoće.

U jednom trenutku kući se vratila njihova maloletna sestra, pa je i ona doživela očev teror. Navodno, prvo je odbio da je pusti u kuću, zatim je udario rukom po glavi i pljunuo u lice, a na kraju joj je rekao da se ne vraća kući jer će da je ošiša, pa je pozvala policiju.

Nemile scene prekinula je policija koja je uhapsila muškarca, a posle svega tužilaštvo je protiv njega podnelo prijavu za kršenje prava deteta. Čovek se na suđenju posipao pepelom i na kraju je nedavno nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora. Međutim, u zatvoru će provesti samo osam meseci, a sud mu je odredio da nakon toga bude na slobodi - odnosno na uslovnom otpustu koji će trajati tri godine. To znači da ako u te tri godine počini drugo krivično delo, moraće u zatvor, odnosno da nastavi izdržavanje preostale kazne koja je u tom slučaju 16 meseci. Zbog svega ovoga, sud je odredio zaštitni nadzor koji može da traje do isteka roka provere, kao i meru bezbednosti obaveznog psihosocijalnog lečenja. Međutim, oslobođen je plaćanja sudskih troškova i branioca po službenoj dužnosti.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

- Žao mi je zbog svega i obećavam da se više neću tako ponašati prema deci. Moji sinovi su konzumirali Galaxy pre nego što sam došao kući. Bili su bledi. A deca ne idu redovno u školu i to mi je učiteljica rekla tog dana. Inače, vikao sam te stvari svojoj vanbračnoj ženi jer ona ne brine o deci. Ćerka stalno skita, a svo troje dece puše. Inače, sinovi su bili u kadi nekoliko minuta do dolaska policije, a prozor kupatila je ranije bio otvoren – objasnio je osuđeni muškarac, prenosi "Jutarnji list".

Prilikom utvrđivanja visine kazne, sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo njegovu raniju neosuđivanost, priznanje krivičnog dela, izraženo žaljenje i obećanje da više neće činiti ista ili slična krivična dela. Dok mu je otežavajuća okolnost to što je pokazao veoma veliku zločinačku volju i upornost u vršenju krivičnih dela na štetu sopstvene maloletne dece.

Bonus video:

01:46

ŠOK JE OGROMAN, DODIRIVALA IH JE OSOBA ISTOG POLA: Zlostavljanje dečaka tema o kojoj se i dalje malo priča (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.