EKSPLODIRALA MINA U RIJECI: Evakuisan deo stanovnika, DETONACIJA odjeknula u celom gradu! (VIDEO)
Mina, Foto: Youtube printscreen

užas

EKSPLODIRALA MINA U RIJECI: Evakuisan deo stanovnika, DETONACIJA odjeknula u celom gradu! (VIDEO)

U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuisano oko 500 stanara

Objavljeno:

Oglašavanjem sirene početka opasnosti u nedelju ujutro, desetak minuta nakon šest sati, počela je složena akcija izmeštanja i neutralizacije zaostale protivbrodske mine iz Drugog svetskog rata iz luke u Rijeci, a nakon toga je uspešno detonirana.

Kako je najavljeno iz Štaba civilne zaštite Grada Rijeke, plan akcije je bio da minu plovilom prevezu na predviđenu lokaciju na moru u Riječkom zalivu i gde će je neutralizovati.

Uoči akcije provedena je potpuna evakuacija zbog sigurnosti i zaštite ljudskih života. U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuisano oko 500 stanara.

Mina je izvađena i otegljena prema otvorenom moru gde je predviđeno da bude bezbedno neutralizovana, javlja Novi list.

Mina uspešno detonirana

Podmorska mina, zaostala iz Drugog svetskog rata, koja je jutros u 9 sati otegljena iz riječke luke, detonirana je na otvorenom moru, usred Kvarnerskog zaliva, u 13.17 sati, javlja Jutarnji list.

Eksplozija je odjeknula u celom gradu.

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je jutros video snimke protivbrodske mine iz riječke luke, zbog čijeg je vađenja grad je danas gotovo bio paralisan.

Iz Štaba su zahvalili građanima što se pridržavaju instrukcija te su ih pozvali da se, zbog lične bezbednosti i sprovođenja akcije u najkraćem vremenu, preporuka i uputa pridržavaju i nadalje.

Sve je proteklo bez problema, većina je sama organizovala privremeni smeštaj, a manji deo smešten je u Dvorani mladosti na Trsatu, u kojoj su priređeni ležajevi i osveženje. Obustavljen je rad svih privrednih, preduzetničkih, ugostiteljskih i ostalih delatnosti.

(Espreso/Index.hr/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.