DEVOJČICA IZ HRVATSKE TUKLA MAJKU U 3 UJUTRU: Gađala je ČAŠOM U GLAVU, uputila joj STRAVIČNE REČI, sve zbog OVOGA!
Devojčica, Foto: Profimedia

SKANDAL!

DEVOJČICA IZ HRVATSKE TUKLA MAJKU U 3 UJUTRU: Gađala je ČAŠOM U GLAVU, uputila joj STRAVIČNE REČI, sve zbog OVOGA!

Kako je reč o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjsto kazne primenio odgojnu meru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mere”

Objavljeno:

Devojčica (15) iz Hrvatske završila je na sudu jer je u nedelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja nije htela da joj uključi internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom juna ove godine u slavonskom gradu u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro u stanu nasilnički ponašala u porodici prema svojoj majci počinivši psihičko i fizičko nasilje nad njom.

Devojčica je, prema izjavi majke, došla iz grada kući u alkoholosanom stanju. Nakon što je ušla u stan i presvukla se, ušla je kod majke u spavaću sobu i probudila je kako bi joj uključila internet da bi maloletnica mogla da koristi mobilni telefon i društvene mreže, piše Danica.hr.

Kad je majka rekla ćerki da ide da spava i da je kasno, maloletnica je počela da vređa majku rečima: ‘D***** jedna, je**** ti mrtvu majku‘.

Kad je majka iz ležećeg položaja sela na krevet, devojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog, "maloletnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kako je reč o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umesto kazne, prema njoj primenio odgojnu meru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mere”.

- Temeljem Prekršajnog zakona, maloletnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja, i istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primeniti i teža sankcija - stoji u presudi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.