PLJAČKA KAO NA FILMU U SPLITU: Sa SEFOM u ruci ČUČALI u krojačnici kako ih policija ne bi videla
Policija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

PLJAČKA KAO NA FILMU U SPLITU: Sa SEFOM u ruci ČUČALI u krojačnici kako ih policija ne bi videla

Lopovi su oko 4 sata u ponedeljak provalili u krojačku radnju čiji ulaz se nalazi u natkrivenom prolazu zgrade. Razbili su nekoliko brava na ulaznim vratima i ušli u skučeni prostor gde se obavljaju popravke i prekrajanja odeće

Objavljeno:

Dve rečenice iz zvanične informacije policijskog biltena ni blizu nisu opisala šta se događalo u sitnim satima s nedelje na ponedeljak u natkrivenom prolazu jedne zgrade u Splitu, poznatije pod nazivom "Muslimanka".

Filmska pljačka koja se odvijala u noći s nedelje na ponedeljak, tokom koje se probijao zid da bi se ukrao sef iz menjačnice, glavna je tema prepričavanja stanara u komšiluku i gostiju obližnjih kafića.

- U ponedeljak je provaljeno u dva poslovna prostora u Splitu te je iz jednog otuđen veći iznos novca. Obavljen je uviđaj i traga se za počiniocem - obavestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Šturi opis ne nagoveštava neverovatne detalje koje su inspektori prikupili u izjavama svedoka i tokom uviđaja koji je trajao više sati u ponedeljak ujutru.

Lopovi su imali stražara

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, lopovi su oko 4 sata u ponedeljak provalili u krojačku radnju čiji ulaz se nalazi u natkrivenom prolazu zgrade. Razbili su nekoliko brava na ulaznim vratima i ušli u skučeni prostor gde se obavljaju popravke i prekrajanja odeće.

Međutim, njihov cilj nisu bile igle i konci, već su krenuli da razbijaju zid koji krojačnica deli s menjačnicom, čiji ulaz je okrenut prema ulici. Nakon što su otvorili dovoljno veliku rupu u pregradnom zidu, lopovi su kroz nju izvukli sef iz menjačnice.

U tom trenutku aktivirao se alarm kod vlasnika menjačnice i oni u 4.35 sati zovu policiju.

- Zamislite, policijska patrola je došla ispred menjačnice, ali spolja kroz staklo i na vratima nisu ništa videli jer u nju nije ni provaljeno s te strane. Dok su policajci razgledavali taj deo ulice, provalnici su čučali u krojačnici sa sefom u krilu.

Onda je policija otišla u drugi deo grada, gde ima još jedna menjačnica istih vlasnika, pomislivši da je alarm oglasio krađu u tom objektu. Lopovi su očigledno imali nekoga na straži jer se nisu mrdnuli dok se patrola nije odvezla.

Kada su policajci otišli, provalnici su zgrabili kartonsku kutiju s poda u krojačnici, ispraznili je od ostataka odeće i u nju stavili sef. Uzeli su plen u naručje i odšetali.

Ukrcali su se u beli automobil, kaže mi komšija, jer izgleda da ih je neko video. Naravno, niko nije ništa ni posumnjao jer im se nije video sef u naručju, nego samo kartonska kutija - kaže još uvek uzbuđen stanar iz zgrade preko puta menjačnice.

Nije se ništa čulo jer se radi o zidu od gips-kartonskih ploča koji su lako otvorili. Tokom uviđaja je utvrđeno i da je objektiv nadzorne kamere na menjačnici poprskan bojom u spreju.

1 / 4 Foto: Profimedia

Sprejem iste boje je na zidu između menjačnice i krojačke radnje ispisan grafit. Prema prvim informacijama ukradeno je više od 40.000 kuna (oko 5.000 evra).

Ekipa za uviđaje je uzela otiske sa svih površina koje su kradljivci morali dodirnuti, a označili su, izmerili i fotografisali i tragove stopala na betonu pred radnjom. Obavili su razgovor s vlasnicima oba poslovna prostora te se brojnim susedima i kriminalističko istraživanje je u toku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.