"SVEŠTENIK MI NAGOVARAO ŽENU NA GRUPNJAK, SLAO JOJ SNIMKE": Ivan našao EKSPLICITNE poruke u telefonu, SKANDAL!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVERICA U REGIONU

"SVEŠTENIK MI NAGOVARAO ŽENU NA GRUPNJAK, SLAO JOJ SNIMKE": Ivan našao EKSPLICITNE poruke u telefonu, SKANDAL!

Poslednjih par meseci je primetio da mu supruga skriva deo poruka u telefonu tj. štiti ih šifrom

Objavljeno: 11:11h

Sveštenik iz slavonske opštine Sikirevci uhvaćen je u aferi s jednom udatom meštankom. Suprug Ivan Lepan je u telefonu pronašao poruke svoje supruge i lokalnog popa, pa se potom obratio nadbiskupiji.

Razgovarao je s biskupom i sekretarom nadbiskupije i zatražio da popa odmah razreše dužnosti.

O svemu postoji i službeni zapisnik, piše Index. Nadbiskupiji se obratio pre više od nedelju dana, ali kako se ništa nije dogodilo, o svemu je odlučio da progovori javno.

– Moja supruga se njemu tokom ispovedanja požalila da se ne oseća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Sveštenik je to iskoristio, počeo je da joj se javlja, pisao joj je da je više ne gleda kao sveštenik, nego kao muškarac – ispričao je razočarani Lepan.

Sveštenik, Pop
foto: Profimedia

“Nagovarao ju je na grupnjak, slao eksplicitne snimke”

Ivan je poruke našao slučajno. Poslednjih par meseci je primetio da mu supruga skriva deo poruka u telefonu tj. štiti ih šifrom. Iza tih šifri su se krile poruke koje je primala od sveštenika. Ivan je čak poslao nekoliko poruka popu u ime supruge. Ovaj je na te poruke brzo odgovorio.

– Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorištava svoj položaj. Znam da ovo nije prvi put da se sveštenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mestu, ovo nije prvi put – kaže Lepan.

Supruga je Ivanu rekla da nije spavala sa sveštenikom, ali ju je ovaj zvao da uveče dođe do njega.

– Govorio joj je da u 22 sata automobilom dođe do njega, kao da želi da to svi vide i da selo priča – čudi se Lepan.

Par, Svađa, Raskid, Razvod, Seks, Krevet
foto: Profimedia

Supruzi je sve oprostio

O svemu je odlučio da progovori kada je shvatio da nadbiskupija ništa ne preduzima. U mestu se susreo s prezirom i osudom, no Ivana to ne dotiče.

– Ja sam svojoj supruzi sve oprostio, mi smo to rešili, i njoj je bilo teško, ali volimo se, naš odnos je snažan. Razgovarao sam o ovome s decom, sa širom porodicom, svi me podržavaju. Nisam ishitreno doneo odluku da o ovome progovorim – iskren je.

Ivan nagovara suprugu da progovori o svemu jer, po njemu, ona ne bi trebalo da podnosi žrtvu i krivicu za postupke sveštenika koji iskorištava svoju poziciju. Dodao je da je sveštenik i protekle nedelje bio u crkvi u Sikirevcima za vreme mise.

– Rekao je parosima da se mole i za njega jer je nepravedno optužen, bilo je i onih koji su mu na to aplaudirali i tapšali ga po ramenu – kaže.

Sveštenik
foto: AP / Luis Hidalgo

– Ja sam spreman i na sud zbog ovoga, imam sve dokaze, moja supruga će da svedoči. Crkva bi trebalo da bude nešto sveto, moja ćerka ide tamo u crkvu, ne želim da je odgajaju i uče takvi ljudi poput tog sveštenika. Ja njega ne mrzim, pokušao sam čak da dođem do njega, pozvao ga da razgovaramo o svemu i to rešimo. Nije mi nikada odgovorio, takav je on čovek – poručuje Lepan.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.