MALOLETNIK IZ ZAGREBA OSUMNJIČEN ZA TERORIZAM? Preti mu ŽESTOKA robija!
ilustracija, Foto: Printscreen Youtube/Dalicom TV

JEZIVO

MALOLETNIK IZ ZAGREBA OSUMNJIČEN ZA TERORIZAM? Preti mu ŽESTOKA robija!

Reč je o krivičnom delu za koje mu sud može izreći kaznu do pet godina zatvora

Objavljeno: 07:13h

Sedamnaestogodišnjak kod koga je policija na protestu na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu u subotu pronašla dva molotovljeva koktela i improvizirano hladno oružje napravljeno od čelične cevi i eksera osumnjičen je za pripremanje terorizma.

Reč je o krivičnom delu za koje mu sud može izreći kaznu do pet godina zatvora. Osim za to delo, 17-godišnjak je osumnjičen i za prinudu prema službenom licu, piše Jutarnji list.

- Postoji osnovana sumnja da je maloletnik počinio navedena krivična dela 10. septembra 2022. u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma, odnosno da je s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura Republike Hrvatske došao na javni protest i sa sobom u ruksaku doneo predmete pogodne za izazivanje požara, eksplozija, povređivanje i lišenje života većeg broja ljudi koji su bili na javnom protestu. Policijski službenici su ga uočili i pokušali da ga spreče u njegovoj nameri pri čemu je on pružao fizički otpor i verbalno i upotrebom oštrog predmeta, koji je držao kod sebe, pretio policijskim službenicima - izvestilo je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo, koje je za 17-godišnjaka zatražilo i određivanje istražnog zatvora, te je maloletniku zbog opasnosti od ponavljanja dela određen jednomesečni pritvor u Remetincu.

Bonus video:

00:06

Hapšenje napadača u Ulici admirala Geprata

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.