PANIKA U SPLITU! Maloletnik šetao sa vazdušnom PUŠKOM, građani zvali policiju
Ilustracija, Foto: Profimedia

PANIKA!

PANIKA U SPLITU! Maloletnik šetao sa vazdušnom PUŠKOM, građani zvali policiju

U jednom delu zakona piše i da se "oružje kategorije B, C i D na javnom mestu ne sme učiniti vidljivim drugim građanima, odnosno nositi na način koji građane uznemiruje"

Objavljeno:

Večeras je na splitskim Brdima kratko zavladala panika. Naime, građani u Solinskoj ulici uočili su mlađu osobu za koju su verovali da nosi pušku. Na teren je brzo izišlo više policijskih službenika, ali ispostavilo se da nije bilo razloga za paniku.

Čitaoci su naknadno javili da se radilo o maloletnoj osobi koja je nosila vazdušnu pušku, prenosi Dalmacija Danas.

Čitaoci su naknadno javili da se radilo o maloletnoj osobi koja je nosila vazdušnu pušku, prenosi Dalmacija Danas.

- Radi se o redovnoj policijskoj kontroli. Nikakvo kazneno delo nije počinjeno i ne postoji nikakva ugroženost za javnost i građane - rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Šta kaže zakon?

Zakon o nabavci i posedovanju oružja koji je na snazi od 8. aprila 2020. godine propisuje da se "oružje koje izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom svrstava u 'D KATEGORIJU' oružja za koje nije potrebna prijava".

U jednom delu zakona piše i da se "oružje kategorije B, C i D na javnom mestu ne sme učiniti vidljivim drugim građanima, odnosno nositi na način koji građane uznemiruje".

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube/ hickok45

Maloletnoj osobi ne može se direktno izdati prekršajni nalog ili optužni predlog pa se on u takvim slučajevima izdaje roditeljima, a o svemu se obaveštava po službenoj dužnosti i nadležni Centar za socijalnu zaštitu. Oružje je zabranjeno dati deci, osim prema odredbama spomenutog Zakona, a to se dopušta samo na registrovanim strelištima uz prisutnost ovlašćenih i osposobljenih trenera.

Bonus video:

20:00

CENTRALNI DNEVNIK 11.09.2022.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.