GORI ISTRA: Munja izazvala požar, vatrogasci na terenima!
Ilustracija, Foto: Instagram

UŽAS

GORI ISTRA: Munja izazvala požar, vatrogasci na terenima!

Gore trava, nisko raslinje i belogorična šuma, a požar je zahvatio 6-7 hektara

Objavljeno:

Oko dvadeset vatrogasaca sa šest vozila gasi požar u Istri, na padinama Učke, koji je izbio danas posle podne zbog udara munje, izvestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Munja je oko 16 sati udarila na padinama Učke kod sela Kirčija. Gore trava, nisko raslinje i belogorična šuma, a požar je zahvatio 6-7 hektara. U gašenju požara učestvuje oko dvadeset vatrogasaca sa šest vozila iz javnih vatrogasnih stanica Pazina i Labina kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Lupoglav. U dolasku su vatrogasci iz javnih vatrogasnih stanica Buzet, Umag, Poreč, Rovinj i Pula.

"Pozvani su kanaderi, naselja nisu ugrožena"

- Duva jak vetar, a kiša još nije pala na ovom području iako pada u blizini. Pozvana su dva kanadera da nam pomognu u gašenju, no zbog meteoroloških prilika još se nisu uključili u gašenje. Naselja trenutno nisu ugrožena - rekao je zapovednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac.

Uz ovaj požar, na širem labinskom području uz obalu izbila su tri požara, takođe zbog udara munje. Uz lokalne vatrogasce upućena je u ispomoć ekipa iz JVP-a Pula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.