DA LI BELI KAČKET KRIJE LICE DUŠKA TANASKOVIĆA? Kragujevčanin povezan sa brutalnom likvidacijom Šakovića u Budvi
Ilustracija, Foto: printscreen

istraga

DA LI BELI KAČKET KRIJE LICE DUŠKA TANASKOVIĆA? Kragujevčanin povezan sa brutalnom likvidacijom Šakovića u Budvi

Kamere su snimile i kako napadač već u sledećem trenutku beži sa lica mesta, ali se trčećim korakom ponovo vraća na mesto zločina

Objavljeno:

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca uhapšen je zbog sumnje da je ispred kluba na hrvatskom primorju likvidirao Gorana Vlaovića, koji u policijskim spisima važi za pripadnika škaljarskog klana. On je već bio na poternici Crne Gore i, kako se sumnja, povezan je i sa ubistvom Milića Minje Šakovića u Budvi, 17. juna ove godine.

Mediji su nakon ubistva Šakovića objavili fotografiju sa sigurnosnih kamera nekog od lokala iz Starog grada na crnogorskom primorju, a na njemu se vidi muškarac obučen u belu košulju, i sa belim kačketom. Isti detalj, beli kačket nosi i ubica sa Paga, pa se postavlja pitanje da li je reč o istom čoveku iako je sada uhapšeni Tanasković pred hrvatskim policajcima tvrdio da sa ubistvom Šakovića nema nikakve veze?

Obe likvidacije, za koje se sumnjiči uhapšeni Kragujevčanin, izvršene su dok su žrtve bile okružene drugim ljudima, ali i kamerama, koje ubici očigledno nisu smetale da sprovede u delo svoju paklenu nameru. Takođe, obe žrtve bile su označene kao pripadnici škaljarskog klana, a njihove likvidacije očigledno su bile naručene i detaljno pripremljene.

I na kraju, obe su se dogodile na obalama Jadranskog mora.

I dok je nakon prve likvidacije, ubica uspeo da pobegne, u slučaju ubistva Vlaovića, to mu nije pošlo za rukom.

Jedan hitac u glavu

Na snimku sa Paga, koji je takođe napravila sigurnosna kamera, se vidi kako muškarac, koji je imao sive pantalone i crnu majicu, a na glavi belu kapu, prilazi dvojici muškaraca i jednom od njih hladokrvno puca u glavu.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK!

Kamere su snimile i kako napadač već u sledećem trenutku beži sa lica mesta, ali se trčećim korakom ponovo vraća na mesto zločina. Ubrzo je uhapšen, a pretpostavlja se da mu je to otežalo beg i da je zbog toga ubrzo pao u ruke policiji. U pitanju je upravo Tanasković.

Brutalna likvidacija odigrala se naočigled grupe ljudi, a u društvu ubijenog bila je i bivša srpska misica Dragana Banić. Neki od očevidaca u prvi mah nisu ni shvatili šta se desilo. Kada su videli da čovek pada i krv, neki su pobegli, dok su drugi pokušali da mu pomognu.

Odmah nakon što je objavljen njegov identitet, otkriveno je da se Tanasković dovodi u vezu sa još jednom surovom likvidacijom: ubistvom Šakovića u Starom gradu u Budvi.

Pucao u Šakovića u kafiću

Kamere sa obližnjih lokala snimile su tada na crnogorskom primorju muškarca sa belim kačketom na glavi koji ubrzano trči nakon ubistva. Navodno je ta osoba prethodno prišla stolu za kojim je u lokalu "Korkovado" sa prijateljima sedeo Šaković, izvadila pištolj i sa udaljenosti od oko pola metra pucala mu u potiljak.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je ispalio tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik obliven krvlju, da bi nakon toga ispalio dodatna dva, a potom i još tri.

Prijatelji Šakovića dali izjavu policiji i da su kazali da su ugledali sumnjivog muškarca koji je ubrzanim hodom prošao pored njihovog stola ka Starom gradu, a zatim da se nakon kraćeg vremena vratio. Jedan od njih je, navodno, upozorio Šakovića, ali ovaj nije reagovao. Ispostavilo se da je takva procena bila po njega kobna.

1 / 5 Foto: Printscreen

Ubica je navodno bio odeven kao prosjak, uz povez oko noge, dok je na sebi imao staru garderobu. Tada se pretpostavljalo da ubica nije iz Crne Gore, jer, navodno, nije bio siguran ko je žrtva u koju treba pucati, jer je Šaković za stolom sedeo sa više osoba, dok je bašta lokala bila puna gostiju.

Crnogorska policija je kasnije objavila da traga za osumnjičenim za ubistvom Šakovića, koji je tada uspeo da pobegne kroz gužvu u starom gradu. Sam Tanasković je, odmah po hapšenju u Hrvatskoj, policajcima rekao da ga traže i zbog ovog ubistva, ali je rekao i da sa tim "nema veze" i da u vreme tog zločina "nije bio u Hrvatskoj".

Istraga i ove likvidacije još je u toku.

Bonus video:

38:14

USIJANJE 26.08.2022.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.