ŠEPRTLJA ILI AMATER? Hrvatski kriminolog o brutalnom ubistvu šlaljarca na Pagu, likvidacijom poslao POSEBNU PORUKU?
Dušan Tanasković, Foto: Prinstcreen

kriminolog

ŠEPRTLJA ILI AMATER? Hrvatski kriminolog o brutalnom ubistvu šlaljarca na Pagu, likvidacijom poslao POSEBNU PORUKU?

Cvrtila kaže kako su škaljarski i kavački klan klanovi koji su glavni dovoznici kokaina za ovo područje, a suradnika preko kojih distribuiraju i dalje šalju svoju robu sigurno imaju i u Hrvatskoj

Objavljeno:

Crnogorac Goran Vlaović (38) ubijen je juče rano ujutro na Zrću na Pagu, a ubio ga je srpski državljanin Duško Tanasković (28) koji je uhapšen nedugo nakon likvidacije. Policija ga tereti za ubistvo na podmukao način za što mu preti kazna zatvora od 10 do 50 godina. Kriminolog Željko Cvrtilo kaže da to što je Vlaović likvidiran pred brojnim svedocima i kamerama možda nosi posebnu poruku.

- To što ga je ubio pred svima može imati svoju poruku, odnosno da ti što su naručili ubistvo pokazuju koliko su snažni, moćni, koliko su spremni napraviti to što su napravili. To što je ubijen tamo, u drugoj državi, na zabavi, isto može biti poruka 'nigde niste sigurni' - rekao je kriminolog Željko Cvrtila.

Ubica je uhapšen vrlo brzo nakon likvidacije, a govori se kako se vraćao na mesto ubistva pa je doslovno pao u ruke policiji.

- Sigurno je to njegova greška, gledajući iz njegovog ugla, vraćao se možda zato što je video da ga oživljavaju. No, to što je brzo uhapšen može da ima dva razloga. Jedan je to što je možda nekakva šeprtlja. Nije se pripremio jer plaćeni ubica može biti da bude svako ko se plati da izvrši ubistvo, to ne mora da znači da je on profesionalac, da je sposoban za to. On je to samo spreman da to uradi. To može biti potpuni amater koji je uzeo novac. No, može biti da je to uradio i iz nekih drugih razloga. Možda je bio ucenjen, možda je odrađivao posao koji je bio dužan da uradi, dug za drogu ili nešto slično. Drugi razlog mogućeg hapšenja je to da je uleteo u policijsku zasedu - kaže Cvrtila.

1 / 5 Foto: Prinstcreen

Cvrtila kaže kako su škaljarski i kavački klan klanovi koji su glavni dovoznici kokaina za ovo područje, a suradnika preko kojih distribuiraju i dalje šalju svoju robu sigurno imaju i u Hrvatskoj.

Bonus video:

04:51

BRZE VESTI 26.08.2022. 15:55

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.